Роман Мірошніченко став керівником BlaBlaCar в Україні. Олексій Лазоренко залишає компанію

Читати на RU

У компанії BlaBlaCar Україна кадрові зміни. З кінця січня новим керівником компанії стає Роман Мірошніченко. Про це AIN.UA розповіли в BlaBlaCar.

Роман Мірошніченко

  • Роман Мірошніченко займає посаду генерального директора в Україні та буде відповідати за розвиток компанії в країні.
  • Донедавна Мірошніченко очолював вихід китайського агрегатора таксі Didi на ринок Казахстану, а до цього декілька років працював на керівних посадах в Uber в Україні та Польщі.
  • В BlaBlaCar Мірошніченко працюватиме над розвитком автобусного маркетплейсу та вдосконаленням карпулінгу в Україні.

Перед BlaBlaCar в Україні стоять амбітні цілі і виклики: прискорити перехід користувачів з офлайну в онлайн та загалом діджиталізація українського автобусного ринку. В 2022 році ми плануємо збільшити вдвічі продажі автобусного маркетплейсу BlaBlaCar. Наразі понад 5000 офіційних автобусних перевізників продають свої квитки на BlaBlaCar в Східній Європі. Ми бачимо великий потенціал збільшення цієї цифри і розвитку тісних партнерських відносин. Говорячи про карпул, в 2022 році ми сфокусуємось на поліпшенні надійності сервісу та проведемо ще декілька тестів перед запуском монетизації. 

Роман Мірошніченко. Фото: BlaBlaCar

Редакція AIN.UA також запитала актуальні цифри по BlaBlaCar в Україні:

  • 8 млн користувачів;
  • 1 млн користуються BlaBlaCar щомісяця;
  • Україна в топ-3 швидкозростаючих країн; 
  • 100 співробітників в українському офісі BlaBlaCar (з них 70+ – інженерний хаб).

Олексій Лазоренко

Раніше позицію керівника українського офісу займав Олексій Лазоренко. Нагадаємо, Лазоренко приєднався до BlaBlaCar, коли французська компанія купила український сервіс “Подорожники” та вийшла на місцевий ринок.

Як розповіли в BlaBlaCar, Лазоренко залишає компанію. Це не тимчасова відпустка чи перепочинок. При цьому Олексій залишається акціонером BlaBlaCar та, як зауважили в компанії, братиме участь в обговоренні ключових питань, якщо це буде необхідно.

Причин, чому Лазоренко завершив свою кар’єру в BlaBlaCar, декілька — бажання приділити час сім’ї, іншим проектам та інвестиціям.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук