Нейромережа DeepMind вперше отримала середній рейтинг на змаганнях з програмування. Не все так просто

Читати на RU

Компанія Alphabet DeepMind розробила систему AlphaCode, яка на змаганнях з програмування змогла конкурувати зі справжніми спеціалістами. Система впоралася із завданням краще, ніж половина учасників, пише видання The Verge. 

  • Змагання зі спортивного програмування проходили на платформі Codeforces. AlphaCode змогла увійти до 54% кращих учасників, серед яких були реальні спеціалісти.
  • Загалом в змаганнях брали участь 5 000 програмістів, а система отримала рейтинг 1 238. AlphaCode також стала одним із 28% кращих учасників за останні півроку. Це перший випадок, коли нейромережа змогла конкурувати з реальними програмістами. 
  • У DeepMind кажуть, що можливості системи поки обмежені, нейромережа ще не готова вийти за рамки спортивного програмування. Але результати показують, що в майбутньому процес програмування реально автоматизувати. 

Що варто знати

Поки DeepMind тестували можливості системи лише в рамках спортивного програмування. На таких змаганнях програмісти отримують чітке завдання, по якому потрібно написати програму. В реальній роботі з клієнтом, завдання є більш гнучкими і абстрактними. Чи може AlphaCode справитися із схожим завданням — невідомо. 

За останні роки в розробці систем кодування штучного інтелекту помітний прогрес. Однак системи ще не готові просто взяти роботу реальних спеціалістів. Нейромережі часто помиляються в коді. А оскільки вони навчаються на бібліотеках загальнодоступного коду, часто порушують авторське право.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук