2084 квадратних метрів скандинавського стилю. Фоторепортаж із київського офісу Sigma Software

Історія ІТ-компанії Sigma Software розпочалася в Харкові в 2002 році. За 20 років існування офіси компанії працюють на чотирьох континентах, а команда в Україні налічує понад 2000 спеціалістів в 7 містах.

Редакція AIN.UA відвідала київський офіс Sigma Software з фоторепортажем. В 2022-му – це другий за розміром офіс компанії в Україні після харківської локації. Розповідаємо та показуємо, як влаштована робота компанії зсередини та як приєднатися до команди.

Локація та концепція 

Київський офіс Sigma Software займає сьомий поверх одного зі столичних бізнес-центрів Astarta. Сюди команда компанії переїхала у 2017 році. Як розповідають представники Sigma Software під час екскурсії, переїхали передусім у зв’язку з швидким ростом команди, попередній офіс її не вміщав. Astarta обрали в тому числі через те, що в БЦ спроектовано з використанням зелених технологій, а для шведської компанії це дуже важливо .

Локацію обирали згідно європейських стандартів екологічності, оцінюючи при цьому сервіси та послуги, що надаються бізнес-центром. 2084 м2 київського офісу спроектували згідно шведських стандартів дизайну. Sigma Software не практикує великих оупен спейсів, простір розділили на кімнати різного розміру, кожна з яких розрахована не більше ніж на 10 людей. В компанії зазначають, що таке проектування є ергономічним та найбільш комфортним для роботи з психологічної точки зору згідно досліджень. 

Дизайн приміщень виконаний в скандинавському стилі. Цікаво, що розробкою та реалізацією проекту займалася команда штатних дизайнерів інтер’єру. У Sigma Software вони займаються виключно офісами в Україні – оновленням вже відкритих та підготовкою до запуску нових локацій.

Суму вкладених коштів у київський офіс в компанії не розкривають.

В офісі обладнані переговорні кімнати, що різняться своєю стилістикою, та скайп-руми. Є дві кухні, а також івент-хол Sigma Club де час від часу проводяться внутрішні заходи, наради та корпоративи. Також клуб відкритий для зовнішніх ком’юніті та партнерських івентів.

Як влаштована робота

Локація в Києві – друга за розміром після Харкова, де почалася історія компанії. З самого початку приміщення розраховувались на 170 людей. Однак, разом із пандемією коронавірусу та карантинними обмеженнями, в Sigma Software запровадили віддалений режим роботи, що в 2021 році змінився на змішаний. Тож наразі побачити офіс заповненим хоч на 30% можна рідко, коментують представники. Втім, додають в Sigma Software, якби не пандемія, офіс, однозначно, вже б не вміщав київську команду в повній мірі.

Наразі спеціалісти можуть відвідувати офіс за бажанням, попередньо забронювавши кошерінгове місце через календар. Одночасно, за людьми, що ходять на постійній основі, робоче місце закріплюється та позначається відповідною табличкою. Офлайн в офісі можуть проводитись зустрічі команд – дата та час обговорюються завчасно. 

Загалом, команда Sigma Software розподілена по 9 бізнес-юнітів. Як розповідають представники, це є однією з переваг компанії: оскільки кожний юніт є автономним. Менеджери проектів мають багато свободи і гнучкості, та можуть самостійно обирати технології й підходи у вирішенні задач. Це дозволяє не втрачати гнучкість та швидкість у роботі з клієнтами. У кожного юніта є свої бізнес-плани й KPI.

Найбільший юніт на момент публікації – web/mobile, що займається corporate digitalization, e-commerce, social media. У ньому більше 400 людей. 

Техніку для роботи спеціалісти компанії отримують відповідно до стеку використовуваних технологій на конкретних позиціях. Зазвичай, це ноутбуки або настільні комп’ютери на ОС Windows або Mac. Одночасно, в Sigma Software задовольняють раціональні прохання фахівців щодо необхідної для комфортної роботи техніки. За бажанням, працювати можна на власному комп’ютері.

Графік розробників гнучкий, він коригується командою всередині. У команд, що працюють с США і Азією він, звісно, відрізняються. Є окремий внутрішній продукт, куди всі спеціалісти самі звітують про робочі години за результатами роботи. 

Умови для спеціалістів

Кожний спеціаліст Sigma Software має змогу розвиватися всередині компанії. Так, можливий перехід з проекту на проект та можливість суміщати роботу на декількох проектах одразу. 

«Ми частина шведської групи Sigma Group. Наш девіз Nordic Traditions, Ukrainian Spirit, Superior Software характеризує нашу культуру. Висока якість послуг і дотримання даних обіцянок є нашою головною цінністю. Компанія завжди допоможе спеціалісту виконати свою задачу. В компанії плоска ієрархія, кожен спеціаліст має право голосу, можливість проявити себе, поділитися ідеями та зростати всередині».

представники Sigma Software.

Паралельно розробникам пропонують навчатися у Sigma Software University – підвищувати кваліфікацію чи вивчати нові технології.

Sigma Software University – окремий навчальний майданчик компанії для обміну знаннями в області ІТ. На платформі одночасно діють багато курсів, кемпів та лекцій для досвідчених фахівців та початківців.Також доступний архів бази знань. По завершенню навчання студенти можуть потрапити у Sigma Software на безоплатну інтернатуру з можливістю подальшого працевлаштування, або одразу на джуніор-позиції. 

З-поміж іншого, усіх спеціалістів незалежно від позиції, забезпечують медичним страхуванням. Діють креативні спільноти: біг, футбол, настільний теніс, велосипед та інші. Працюють програми підтримки фізичного і ментального здоров’я. Як і в київській локації, в більшості офісів є спортзали. 

Крім цього, офіс обладнаний масажною кімнатою. Два рази на тиждень члени команди можуть скористатися послугами професійного масажиста, попередньо забронювавши візит. Кожному надається 10 безкоштовних сеансів на півроку. 

В Sigma Software двічі на рік проходять корпоративні свята, де збирається вся компанія. Також організовуються локальні та виїзні тімбілдінги: лижі, кінопокази, майстер класи, пікніки, командне волонтерство.

Як одна з переваг: члени команди компанії можуть працювати з різних офісів по всій Україні. Влітку найбільш популярною локацією є Одеса, коментують в Sigma Software. Відвідуваним є також офіс у Львові. 

Як приєднатися до команди 

Щоб податися на вакансію в Sigma Software достатньо відправити резюме чи посилання на профіль у LinkedIn через сайт компанії. Рекрутери компанії розглянуть заявку протягом 10 днів. Якщо кандидат підходить на вакансію, далі процес найму складатиметься з 3 етапів.

  1. Прекскрін рекрутера у форматі телефонного дзвінка, під час якого сторони обговорюють деталі та формальності роботи. 
  2. Інтерв’ю, що направлене на оцінку технічного досвіду кандидата, його знань, та пояснення специфіки роботи у Sigma Software. Тестові завдання в компанії трапляються рідко і тільки якщо виникають певні сумніви у експертизі потенційного члена команди. На цьому етапі також можливе додаткове інтерв’ю з клієнтом, формат якого зазвичай варіюється.
  3. Рішення та пропозиція.

Випробувальний термін у Sigma Software складає 3 місяці, або як це узгоджено окремо.

За словами представників компанії, ідеальний кандидат Sigma Software ініціативний, самостійний, готовий докладати час та зусилля для свого навчання й розвитку. Вміє працювати в команді та відкритий до зворотного зв’язку.

На момент виходу матеріалу, в Sigma Software відкрито 230 вакансій. Шукають Software Developers, PMs, DevOps, Test Automation Engineers, Technical Support Engineers. За технологіями: GO, .NET, Java, JS (Node.js/React/Angular), PHP, C++, Python. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук