Coinbase заблокувала 25 000 гаманців, пов’язаних з росіянами

Читати на RU

Coinbase – одна з найбільших криптовалютних бірж та єдина криптокомпанія, представлена на NASDAQ – 7 березня оголосила, що заблокувала приблизно 25 000 адрес, пов’язаних з росіянами або російськими компаніями.

«Сьогодні Coinbase заблокував понад 25 000 адрес, пов’язаних із російськими фізичними або юридичними особами, які, на нашу думку, займаються незаконною діяльністю, багато з яких ми виявили під час власних активних розслідувань. Коли ми визначили ці адреси, ми поділилися ними з урядом для подальшої підтримки застосування санкцій», – повідомив головний юрист Coinbase Пол Грюол.

Він не уточнив суму активів, які були заблоковані за цими адресами.

Зауважимо, що біржа не працює ані в Росії, ані в Україні. Але гаманець Coinbase Wallet доступний для користувачів з усього світу, у тому числі для наших громадян та громадян країни-окупанта.

По словам Грюола, Coinbase підтримує економічні санкції, накладені на РФ у зв’язку з підступною війною проти України. Щоб долучитися до них, біржа запровадила низку нових правил, серед яких блокування активів підсанкційних персон та постійний моніторинг нових адрес, щоб виявляти серед них санкційні і швидко блокувати їх.

Він також підкреслив, що незважаючи на природу криптоактивів, яка робить їх зручними для обходу санкцій, Росії це навряд чи допоможе.

«Наприклад, російському уряду та іншим суб’єктам санкцій знадобиться практично недосяжна кількість цифрових активів, щоб суттєво протидіяти поточним санкціям. Один лише російський центральний банк має понад $630 млрд в основному іммобілізованих резервних активів. Це більше, ніж загальна ринкова капіталізація всіх цифрових активів і в 5–10 разів перевищує загальний щоденний обсяг торгівлі всіх цифрових активів. Тобто спроба приховати великі транзакції за допомогою відкритої та прозорої криптотехнології була б набагато складнішою, ніж іншими усталеними методами (наприклад, з використанням фіату, мистецтва, золота або інших активів), – зауважив Грюол.

Це не означає, що погані люди не можуть спробувати, але обхід обмежень у такому масштабі потребуватиме масових покупок, які будуть непомірно дорогими та помітними, оскільки така купівельна активність, ймовірно, призведе до різкого зростання цін».

Ви можете підтримати ЗСУ, українських переселенців та волонтерів як у криптовалюті, так і у фіаті. Всі перевірені посилання можна знайти у статті нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук