В РФ можуть заборонити YouTube. Google вже вивозить співробітників з країни

Читати на RU

На тлі протистояння російської влади з міжнародними медіаплатформами, у РФ можуть заборонити YouTube. Google, якій належить відеохостинг, вже готується розформувати офіс в Москві, пише Bloomberg. 

  • Хоча Google не коментує можливе закриття офісу, джерела Bloomberg повідомляють, що компанія вже вивозить команду московського офісу. Там працює 244 людини, і компанія допомагає тим, хто зацікавлений у переїзді. 
  • Популярність YouTube в Росії дещо сповільнює темп закриття сервісу урядом. Однак суворі закони щодо критики влади не залишають сумнівів, що хостинг все ж заборонять. YouTube — одна з найбільших платформ у РФ, де процвітає інакодумство.
  • З 26 лютого YouTube припинив монетизацію в Росії, однак сервіси Google продовжили роботу. Компанія також забанила канал Міністерства оборони Росії, пропагандиста Володимира Соловйова і боролася з дезінформацією на платформі.
  • Після скасовування монетизації, російська команда YouTube зіткнулася з проблемами. Підтримку сервісу завалили повідомлення розлючених авторів контенту. 

В цей час влада РФ продовжила посилювати цензуру всередині країни. Уряд визнав Facebook та Instagram екстремістськими платформами та заборонив їх використання. Twitter також припинив роботу. За даними Bloomberg, невдовзі така ж доля чекає і на YouTube.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук