Як виявити трекер AirTag (його можуть підкидати волонтерам)

В Україні — війна, один з фронтів, що допомагає триматись — волонтерський. Вони шукають та передають все необхідне, в тому числі військовим. Ворог діє і у тилу: трекери слідування Apple AirTag можуть класти до пакунків з гуманітарною допомогою не тільки стурбовані безпекою вантажу волонтери, а й посіпаки РФ. Apple AirTag часто обирають через його доступність, простоту використання та розмір.

Редактор AIN.UA розповідає, як виявити AirTag, якщо вам його підкинули.

Коротко:

  • Якщо у вас iPhone — система сама попередить про чужий AirTag біля вас.
  • Якщо у вас Android — завантажне додаток «Детектор» і виберіть функцію сканування.

Не коротко:

Що таке AirTag

AirTag — це невеликого розмір трекер для відстеження місцезнаходження речей. Після активації маячок з’являється на карті у додатку «Локатор», в ньому зручно дивитись, де знаходить один чи кілька AirTag навіть на великій відстані.

Сам по собі AirTag може працювати рік, не боїться вологи, підключається за секунду. Великий матеріал про AirTag і унікальність рішення ми готували раніше.

Apple створювала гаджет для того, щоб вберегти людей від втрати своїх речей: поклали один в сумку і завжди знаєте, де вона знаходиться. Та практично одразу його почали використовувати для стеження: покласти трекер можна не лише у свою сумку. Саме тому Apple розробила систему захисту від таких дій.

Як виглядає

Ось так виглядає сам гаджет. Він зовсім невеликий, як 50 копійок.

Як виявити AirTag

  • Якщо у вас iPhone, то система сама попередить про виявлення чужого AirTag біля вас і попередь про це повідомленням на екрані. Більш того, якщо трекер уже якийсь час був біля вас, система покаже навіть маршрут, що встигли прослідкувати. Наприклад: вам передали рюкзак, у якому лежить чужий AirTag. Ви його взяли і пішли. Як тільки рух почнеться, ваш iPhone видасть повідомлення, що десь поблизу чужий AirTag, який за вами слідкує. Щоб виявити його, можна включити звук.
  • Якщо у вас Android, то Apple випустила спеціальний додаток «Детектор», який саме допомагає виявляти чужі AirTag біля вас. Для цього існує спеціальна функція сканування, запустивши яку, можна дізнатись про трекер.
  • Якщо ж у вас простий телефон з кнопками — біда. Потрібно уважно оглядати, перш ніж щось приймати від незнайомих людей.

Компанія Apple запевняє, що робить все, щоб зробити AirTag пристроєм для збереження своїх речей, а не слідкуванням за іншими, тим не менше подібні історії час від часу виникають. Описані вище способи виявити гаджет мають допомогти, але не варто забувати і про власну пильність.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук