Як українському IT-фахівцю знайти роботу в Європі: платформа Just Join IT

Якщо ти ІТ-фахівець і зараз шукаєш роботу за кордоном, однією з гарних можливостей для тебе може стати польський ІТ-ринок.

Для українців з’явилась можливість пошуку роботи серед тисячі вакансій у польських і міжнародних IT-компаніях на порталі з вакансіями від найкращих IT-компаній – Just Join IT.

AIN.UA розповідає, як шукати роботу на платформі та які можливості мають українці.

Як український програміст може знайти роботу в Польщі?

Just Join IT — це один із найдинамічніших польських стартапів, що розвиває портал пошуку роботи на польському ІТ-ринку. Щомісяця ним користуються понад 400 000 програмістів, які переглядають вакансії понад 4 мільйони разів.

У квітні на порталі з’явилася можливість позначення вакансій прапором України. Ця зміна дозволяє легко знайти Friendly Offers – тобто пропозиції від компаній, у яких знання польської мови не є обов‘язковим для роботи. В категорії Friendly offers ти можеш знайти пропозиції роботи в Польщі, Німеччині, Франції, Великобританії чи США, а також працювати віддалено, завдяки фільтру — remote.

Якщо хочеш переглянути всі Friendly offers, їх дуже легко відфільтрувати. Для цього перейди у розділ з фільтрами на порталі та постав галочку на «Показати лише Friendly Offers».

Таким чином, ти можеш побачити всі пропозиції роботи, доступні для українських ІТ-спеціалістів. Зараз їх вже понад 5000! Зауважимо: більшість із цих вакансій не вимагає від кандидата володіння польською мовою, достатньо буде англійської.

Ще одна зручність для українців: на порталі ти можеш змінити валюту пропонованої заробітної плати і відповідно налаштувати фільтр у доларах, євро, британських фунтах, французьких франках.

Для спеціалістів з України, а також для рекрутерів, що хотіли б запропонувати їм роботу, Just Join IT створили групу у Facebook, де можна обговорити питання про це. Також є Telegram-канал, де ви можете задати всі свої запитання щодо праці і знайти вакансії.

Як виглядає ринок роботи в ІТ у Польщі?

Щоб краще уявити собі ІТ-ринкок Польщі, можна подивитись на найновішу статистику. Наприклад, на цьому ринку є великий попит на програмістів JavaScript і Java, а також на тестувальників (нижче наведені дані з Polish Developers Remuneration Report 2021):

А так виглядають «зарплатні вилки» (щоб конвертувати суми зі злотих у долари, помножте приблизно на 4):

Так виглядають середні зарплати, які пропонують роботодавці на основі опублікованих пропозицій роботи з «зарплатними вилками» на Just Join IT:

Тож, якщо хочеш знайти роботу в польській чи міжнародній IT-компанії, перейди на портал Just Join IT і за допомогою кількох кліків увімкни фільтр friendly offers та знайди вакансію, яка відповідатиме твоїм очікуванням. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук