Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

Читати на RU

Ілон Маск досягнув згоди з акціонерами сервісу Twitter та викупляє компанію за $44 млрд.

  • Ілон Маск викупляє Twitter по ціні $54.20 за акцію. Ще зовсім недавно акції сервісу коштували близько $35 за штуку, але почали зростати у ціні після анонсу Маска, що той хоче викупити сервіс. На американській біржі зупинили торги акціями компанії.
  • Першопочаткова ціна була ненабагато меншою — близько $43 млрд.
  • Спершу не всі акціонери радісно прийняли пропозицію Маска продати сервіс йому, деякі навіть заявили, що цього не зроблять. Тим не менше, рада директорів компанії рекомендувала акціонерам погодитись на пропозицію.

Варто зазначити, що сама по собі угода ще не закрита. Маск зробив пропозицію, команда Twitter її прийняла. Тепер потрібно отримати дозволи від усіх регуляторів, а також деяких акціонерів. Окрім того, якщо прямо зараз Twitter отримає кращу пропозицію, вони відмовлять Маску, але сплатять йому комісію.

Купівля Twitter Ілоном Маском — безпрецедентна угода. Вперше Маск публічно заявив, що хоче купити сервіс, близько місяця тому, коли став власником 9% компанії. П’ять тижнів — і Маск став власником єдиної соцмережі, яку використовує. Половину коштів він позичив, інвесткомпанії з задоволенням пішли йому на зустріч. Інша половина — його власні статки. Нагадаємо, прямо зараз Ілон Маск — найбагатша людина світу. І навіть придбавши Twitter за десятки мільярдів доларів — він таким залишився.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук