Vanongo: доставка, що рятує життя

В мирний час ІТ/логістичний стартап Vanongo вийшов на ринок з місією — «перевеземо все в один клік». Команда з майже шістдесяти людей працювала над тим, щоб змінити світ логістики. «Стабільна доставка в будь-якому куточку світу» — таким було гасло. Але 24 лютого 2022 року все змінилося.

Рутинні «мирні» перевозки стали не на часі, тож з початком війни вся команда Vanongo перелаштувалась на допомогу із доставкою гуманітарних вантажів.

«У нас з’явилась одна на всіх ціль: доставляти вантаж в Україні із пункту А в пункт Б, який рятуватиме життя українців. Це дуже важко, насправді, і якби не команда HR-ів, які у свій час “з’їли собаку” на пошуку рідкісних спеціалістів, я не знаю як би ми впоралися. Кожен з колег робить надзвичайні речі, працюючи іноді навіть під жахливі звуки вибухів та сирен», — каже Марина Чепурна, голова відділу People and Culture.

На даний момент компанія вже успішно перевезла понад 17 000 тонн вантажу, переважно гуманітарного. Доставки найнеобхідніших речей здійснюються не тільки в Україні, команда Vanongo знаходить автомобілі для перевезення й за кордоном.

«Ми нічого на цьому не заробляємо, ми просто робимо те, що навчились робити за два роки існування нашої компанії: швидко реагуємо на зміни і так само швидко підлаштовуємось під них, намагаючись досягти максимальної ефективності. Наразі ми співпрацюємо з Офісом Президента України, Київською міською адміністрацією та Віталієм Кличком, Збройними Силами України та Територіальною Обороною. І окремо зазначу, що ми дуже тісно співпрацюємо з Мінцифрою. Розробники компанії допомагають робити волонтерську платформу, пов’язану з доставками», — додає Марина.

За останній місяць команда Vanongo змогла купити і доставити продукти в гарячі точки для ЗСУ і ТрО, знайшла контакти сміливих водіїв для евакуації людей з гарячих точок, купила і доставила корм для тварин людям, які прихистили у себе покинутих котів та собак, розвезла гарячу їжі для жінок і дітей, та відшукала й успішно доставила медикаменти для людей похилого віку.

Аби мати змогу й надалі допомагати українцям, бо гроші на пальне закінчуються, Vanongo збирає донати.

«Ми підтримуємо нашу державу і хочемо, щоб її економіка якомога швидше перезапустилася. На які б ринки ми не виходили, всі засновники Vanongo — українці. Хочемо, щоб Україна була сильною державою, вона завжди буде в приоритеті. І наразі ми робимо все, аби пришвидшити перемогу», — резюмує один з засновників компанії В’ячеслав Левченко.

Про компанію

Компанія Vanongo заснована українськими фаундерами в серпні 2019 року, в ній працює більш ніж 60 людей з декількох країн. Бізнес працює в Україні, Казахстані, Азербайджані, Польщі та Німеччині. Компанія розробляє програмне забезпечення для бізнесів які бажають здійснювати міську доставку. 

Vanongo дає можливість бізнесу виграти на сьогоднішньому клієнтоорієнтованому і чутливому до ціни ринку завдяки власному досвіду доставки, ефективному переміщенню товарів зі складу до магазинів, і/або до дверей клієнтів, в той же день або заздалегідь запланованої доставки протягом певного часового інтервалу. І перетворити завдання транспортування з виклику в конкурентну перевагу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук