«Орки роблять там військову адміністрацію». Опитування AIN.UA про оренду офісів у війну

Лютий 2022 року багато змінив для компаній в Україні. Зокрема, з початком повномасштабної війни деяким бізнесам довелося перевезти своїх співробітників у більш безпечні регіони та розгорнути плани щодо заощадження фінансів. Розповсюдженим рішенням стало тимчасове закриття офісів або повний перехід на віддалений режим роботи. В новому анонімному опитуванні редакція AIN.UA вирішила дізнатися, наскільки розповсюдженим є рішення відмовитися від офісу.

Дослідження: в опитуванні взяли участь 105 читачів AIN.UA. Вони відповідали на задані закриті та відкриті питання форми. Результати опитування наведені нижче.

  • Як показало опитування, 89,5% респондентів працювали в повноцінному офісі до початку повномасштабної війни.
  • У 7,6% випадків читачі працювали в орендованому приміщенні коворкінгу.
  • Віддалено на постійній основі працювали 2,9% опитаних.
Зображення в матеріалі: AIN.UA
  • В день, коли в Україні пролунали перші вибухи, керівництво більшості компаній в Україні прийняло рішення тимчасово закрити офіси, або перенести їх до більш безпечних регіонів. Однак, на четвертому місяці повномасштабної війни деякі бізнеси повернулися до минулих корпоративних звичок.
  • Так, 64,4% респондентів повідомили, що офіс компанії відкритий, а співробітники відвідують його за бажанням або можливістю.
  • 16,3% опитаних розповіли, що офіс є тимчасово закритим.
  • Тільки 8,7% повідомили, що знаходяться на повному ремоуті. При цьому, у 10,6% випадках компанії повністю відмовилися від офісного приміщення.
  • Серед тих, чия компанія зберегла офіс попри війну, 59,6% повідомили, що керівництво й не планує відмовлятися від приміщення.
  • 20,2% респондентів заявили, що відмова від офісу є в планах компанії.
  • Більшість з тих, хто має можливість працювати з офісу, все ж обирають роботу з дому. Про це повідомили 43% опитаних читачів.
  • 35,5% відвідують офіс регулярно не зважаючи на війну. 21,5% – інколи.

Розкажіть про рішення вашої компанії щодо офісного приміщення

«Обидва в Києві тимчасово закриті. Відкрили новий у Франківську. Після війни в Києві точно один лишиться (на 50 – 80 людей)».

«А що казати? Харків, офіс біля ХАІ, ще в березні вилетіли вікна. З початком війни в офісну будівлю не пускають нікого».

«В нас скоротили кількість орендної площі, відмовились від двох поверхів в бізнес-центрі та паркувальних місць».

«Оренда офісу заморожена, всі виїхали, поки працюємо на віддаленому режимі, згодом плануємо повертатися до офісу».

«З нашого офісу орки роблять військову адміністрацію. Нам дали вечір і ніч, щоб ми вивезли всі речі. Офіс на окупованій території».

«Офіс залишається. Хочемо повернутись до нього після війни. Наразі команда розкидана по всьому світу, тому формально він закритий».

«Плануємо орендувати певну кількість місць в коворкінгу для тих, хто хоче збиратися командами».

«Офіс у власності, тому ми нікуди не дінемось від нього. Керівництво хоче щоб ми ходили, співробітники поки що стримують натиск».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук