Solana презентувала Saga — орієнтований на web3 смартфон з криптогаманецем

Читати на RU

Генеральний директор блокчейн-платформи Solana Анатолій Яковенко презентував смартфон Saga та Android-фреймворк Solana Mobile Stack (SMS). Як повідомляє TechCrunch, головними особливостями SMS є унікальний набір функцій, інтегрованих з блокчейном Solana, завдяки яким смартфон зможе безпечно керувати цифровими активами.

Saga — просто флагманський смартфон за $1000

Solana Saga — це просто флагманський смартфон на Android, в якому не знайшлося місця навіть під апаратний криптогаманець (який цілком доречно було б мати). Загалом його характеристики майже нічим не відрізняться від смартфонів Samsung чи Google і виглядають так:

  • 6,67-дюймовий FHD+ AMOLED дисплей із частотою оновлення 120 Гц та яскравістю до 700 кд/м2;
  • 16-Мп передня камера з датчиком Sony IMX481 і подвійна тильна камера з сенсорами на 50 (Sony IMX7666) та 12 (Sony IMX373) Мп.
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC;
  • 12 ГБ ОЗУ;
  • 128/512 ГБ вбудованої пам’яті
  • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, контролер NFC, сканер відбитків пальців та акумуляторна батарея ємністю 4100 мА·год.

На пристрій вже відкриті передзамовлення. Щоб його оформити потрібно заплатити депозит у $100. Загальна вартість смартфона складає $1000, а в продажу він має з’явитися у першому кварталі 2023 року. Проте сам смартфон — найнудніша частина презентації, оскільки єдиною його відмінною рисою є програмне забезпечення, засноване на мобільному стеку Solana.

Саме Solana Mobile Stack (SMS) перетворить досить посередній смартфон на потужний криптовалютний інструмент, який замінить собою ноутбук.

SMS буде складатися з ряду продуктів, включаючи сховище даних, рішення для зберігання, адаптер мобільного гаманця, Solana Pay для Android і його децентралізований магазин додатків (dApp).

«Розробникам занадто довго забороняли створювати справді децентралізовані мобільні додатки. Ми живемо на своїх мобільних пристроях — за винятком web3, оскільки не було підходу до управління приватними ключами орієнтованого на смартфони. Solana Mobile Stack має відкритий вихідний код, безпечний, оптимізований для web3 і простий у використанні», — сказав Анатолій Яковенко.

Початкові функції Solana Mobile Stack SDK включають:

  • Адаптер мобільного гаманця: Протокол для підключення веб-програм і рідних програм Android до гаманців на мобільних пристроях.
  • Seed Vault: безпечне середовище, вбудоване в мобільний пристрій, яке зберігає приватні ключі.
  • Solana Pay для Android: Solana Pay, децентралізована платіжна система на Solana, вбудована в Solana Mobile Stack, що надає програмам гаманця можливість використовувати системні функції пристроїв Android для захоплення URL-адрес Solana Pay за допомогою QR-кодів, NFC, повідомлень і взаємодії браузера для запуску запитів Solana Pay.
  • Solana dApp Store: система розповсюдження додатків на Android для децентралізованих програм.

Низка криптокомпаній, включаючи FTX, Phantom і Magic Eden, будуть співпрацювати з SMS. Крім того, вже створено фонд для розробників, які будуть створювати додатки для SMS, у розмірі $10 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук