Депозит із прибутковістю до 20%: особливості нового продукту від «Індустріалбанку»

Головні вимоги сучасної України – це гнучкість та оперативність. Чи зміг їх врахувати один із найстаріших банків країни?

Головним завданням гривневого депозиту для фізичних осіб «Національна перспектива» є відповідати всім вимогам війни, як фактичним, так і юридичним. А це є серйозним викликом для традиційного банку. За поточної ставки НБУ прибутковість депозиту справді становить 20% річних у гривні.

Але чого вона залежить і як змінюється?

Прибутковість депозиту є гнучкою і цей процес є абсолютно прозорим, оскільки прив’язаний до ставок національного регулятора. Сама формула розрахунку виглядає так: базова ставка + відсоток доходу від депозитних сертифікатів НБУ (зараз 23%) –3% = 20%.

Пояснимо, якщо НБУ змінює поточну облікову ставку 25% ( депозитна – 23%) у будь-який бік, то прибутковість зміниться згідно з формулою. Жодних прихованих внутрішньобанківських розрахунків. А оскільки використовується відсоткова ставка «овернайт», то зміни настають уже наступного дня. Таким чином клієнт завжди знає і розуміє, яким чином і чому змінилася дохідність його вкладу.

Мінімальна сума вкладу складає 50 000 гривень. А термін розміщення складає 1 місяць та продовжується за бажанням клієнта. Поповнювати внесок можна будь-коли, як і достроково знімати кошти, але лише в тому випадку, якщо розмір вкладу перевищує 50 000 гривень. Для зняття мінімальної суми потрібно чекати на завершення місяця. При цьому керувати рахунком можна на сайті або в мобільному додатку «Індустріал 24» без відвідування відділень.

Гнучко та оперативно, але що з надійністю?

Перш ніж випустити депозит «Національна перспектива», «Індустріалбанк» пройшов річний аудит за 2021 рік від компанії з «великої аудиторської четвірки» — KPMG. Додатково банк замовив оцінку свого стану, ліквідності та активів станом на 10 червня 2022 року та також отримав схвалення від авторитетних аудиторів.

Крім цього з 13 квітня 2022 року набув чинності Закон України 2180-IX, який запроваджує 100% гарантію щодо банківських вкладів фізичних осіб та ФОП. Якому банку довірити свої заощадження та примножити їх? Вибір за вами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук