Рейтинг екологічних електрокарів: на першому місці Tesla Model 3

1

Bloomberg опублікував рейтинг, в якому названі найбільш екологічні електрокари світу. Список очолили Tesla, Lucid Air і Chevrolet Bolt.

Готуючи рейтинг автори звертали увагу на споряджену вагу, розмір батареї, швидкість зарядки, дальність ходу і таке інше. Ось як виглядає десятка найекологічніших моделей:

Інфографіка: Bloobmberg

На думку авторів, переможець рейтингу, Model 3, довів, що електромобілі можуть стати мейнстрімом. Хоча ціни на електрокар зросли, був час, коли базову модель чотиридверного седана можна було придбати менш ніж за $40 000. З моменту перших поставок у 2017 році Tesla Model 3 стала найбільш продаваним електромобілем усіх часів, з майже 1,5 мільйонами на дорогах.

На другому місці Lucid, який рекламує себе як більш розкішну альтернативу Tesla. Lucid Air вартістю $77 400 привернув увагу завдяки чудовій дальності пробігу 830 км. Він посів друге місце в екологічному рейтингу завдяки аеродинамічному дизайну та унікально ефективним електродвигунам. Тим не менш, компанія поставила менше 400 автомобілів з моменту свого створення в 2007 році, принаймні 200 з яких були відкликані через дефекти безпеки.

На третьому місці знову Tesla. Представлена ​​десять років тому Tesla Model S довела, що електромобілі можуть продаватися як автомобілі класу люкс: за перший рік у світі було продано понад 20 000 одиниць, а загалом понад 350 000. Він вразив критиків, отримавши звання «Автомобіль року Motor Trend» у 2013 році, і приніс Tesla дохід, необхідний для виробництва нових моделей.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Використовуючи електрокар, люди можуть економити на паливі та послугах, пов’язаних з ремонтом. Також електричний автомобіль має менш негативний вплив на екологію. Люди проявляють відповідальність щодо захисту природи https://www.zerowaste-ukraine.com/category/news/, створюючи значні зусилля для підтримки екологічної стійкості.

Пошук