«ЛУН Місто» запускає мережу моніторингу якості повітря ще в 5 містах

Читати на RU

«ЛУН Місто» розширює мережу моніторингу якості повітря і запускається одразу в 5 нових містах: Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді, Хмельницькому та Чернівцях. Як повідомила кураторка «ЛУН Місто» Анна Денисенко, в цих містах компанія зараз шукає людей, готових встановити в себе станцію моніторингу.

Що таке «ЛУН Місто AIR»?

«ЛУН Місто Air» — це інтерактивна карта, за допомогою якої можна дізнатися про рівень забруднення повітря у реальному часі та подивитися статистику за останній місяць. Данні про якість повітря збирають спеціальні датчики, які передають показники для оновлення карти щохвилини.

Проект вже запущено в Києві, Львові, Одесі, де сумарно працюють сотні вимірювальних станцій. Також, згідно з картою «ЛУН Місто Air», окремі датчики розташовані в Умані, Житомирі та Стриї.

Як працюють станції?

Станції «ЛУН Місто Air» в режимі реального часу вимірюють основні показники якості повітря:

  • PM 1, PM 2,5, PM 10. Це дуже дрібні часточки забруднення, джерелами яких є автотранспорт, промисловість та пожежі;
  • Вологість. Ця інформація допомагає точніше визначати якість повітря, а також сигналізує, коли варто взяти парасолю;
  • Температуру. Допомагає у вимірюванні якості повітря і підказує якому одягу сьогодні надати перевагу.

Як приєднатися до вимірювання якості повітря?

«ЛУН Місто» не продає станції, але збирає заявки на бета-тестування. А зараз, коли проект запускається одразу в 5 нових містах: Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді, Хмельницькому та Чернівцях, «ЛУН Місто AIR» шукає охочих розмістити в себе станцію. Для цього достатньо заповнити форму за посиланням.

«Станції даємо безкоштовно у довгострокове тестування. Обовʼязковою є цікавість до якості повітря та любов до нових гаджетів», — зазначила Анна Денисенко.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук