Український YouScan підняв раунд на $2 млн

Читати на RU

Українська компанія YouScan, яка розробляє сервіс моніторинга соціальних мереж, підняла раунд на $2 млн від свого чинного інвестора Kinnevik & VNV Global AB. Про це повідомив CEO компанії Олексій Орап.

  • «Неймовірно пишаюсь всією нашою українською командою, яка показала свою стійкість та важко працювала в ці найскладніші як в житті компанії, так і в наших особистих життях, чотири місяця війни. Ми довели, що не дивлячись ні на що, ми можемо розвивати наш продукт та залучати глобальних клієнтів, і з новим фінансуванням будемо робити це ще краще», — написав він.
  • У першу чергу кошти підуть на залучення нових клієнтів з пріоритетних для компанії ринків (США, Британія Латинська Америка). Більшість інвестицій вкладатимуть у розвиток міжнародного маркетингу та команди продажів.
  • «У даний момент активно наймаємо SDR-ів та сейлз-менеджерів, які будуть працювати на ці ринки. У нас сильний по світовим ринкам продукт з AI для аналізу текстів та зображень, але ми конкуруємо з великими глобальними гравцями (Brandwatch, NetBase, Sprinklr, Meltwater та інші), які значно більші за нас, тому продовження розвитку продукту та його диференціація — також наш приоритет», — розповів Орап у коментарі AIN.UA.
  • За його словами, в ході залучення цього раунду процес фандрейзингу не був класичним “походом по інвестфондах”, бо команда мала давніх парнтерів-інвесторів: Kinnevik та VNV Global. YouScan були з ними на зв’язку з самого початку війни, щоб приймати стратегічні рішення (у тому числі по згортанню продажів у РФ), та планувати потреби компанії в подальшому фінансуванні.
  • Також Олексій повідомив, що йде з позиції CEO компанії на позицію Chief Growth Officer, щоби працювати із сейл- та маркетинговою командами. Новим CEO компанії стане її співзасновник Леонід Литвиненко, який був одним із двух перших розробників компанії, потім став її CTO. Також компанія призначила нового CTO, ним став Іван Корнелюк.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук