Сторінки для збору донатів:  український аналог сервісу Patreon

У платіжному сервісі WayForPay було створено інструмент для збору коштів, який стане у нагоді у такий нелегкий час. Спеціальні сторінки дозволяють збирати кошти та створювати регулярні платежі для донатів.

Інструмент може бути корисний для волонтерів та інших, кому необхідно отримувати кошти, або для підтримки проєкту чи ініціативи.

З кінця квітня через інструмент було створено понад 1000 сторінок.

Що можливо з донатами?

  • Отримувати платежі через сторінку за допомогою карток, Google Pay та Apple Pay. 
  • Створити платежі з підпискою (регулярним платежем) – за згоди платника платіж буде списуватись за встановленим графіком.
  • Створити спрощену сторінку для донатів або сторінку з видами донатів з різним призначенням та різним графіком регулярного списання.

Як працює?

1. Платник переходить на сторінку з донатами та обирає суму або вид донату. 

2. Переходить до оплати та сплачує.

3. Якщо донати були створені з регулярним платежем, то з картки платника буде списуватись за встановленим графіком обраний платіж, після успішної першої транзакції на сторінці.

Гроші будуть зараховані на магазин створений у сервісі та виплачені на вказані реквізити.

Як створити сторінку для донатів?

Необхідно бути зареєстрованим у сервісі WayForPay. Для того, щоб приймати платежі магазин має бути активованим у сервісі.

Для того, щоб створити сторінку для донатів необхідно заповнити основні дані сторінки (назву сторінки, короткий опис, задати назву посилання, додати головне зображення/лого та фон, обрати кольорове рішення для сторінки.

За необхідності можна керувати платіжними методами – на сторінці доступні за замовчуванням прийом платежів з карток, Google Pay та Apple Pay.

Також необхідно обрати на який магазин будуть зараховуватись кошти.

Можливо обрати один з двох варіантів відображення:

  • Спрощений вид донатів – на сторінці відображатимуться тільки варіанти сум. 
  • Донати з описом – можливо задати кілька видів «донатів» з описом. Доступне налаштування регулярного списання.
Приклад спрощеного виду донатів
Приклад донату з видами

У видах донатів можна задати назву, опис та вартість. Також можна налаштувати регулярне списання коштів. Необхідно увімкнути параметр «Включити регулярні платежі», обрати частоту (щодня, щотижня, щомісяця, щороку) та кількість повторень регулярного платежу.

Клієнт зможе редагувати свій платіж після підписки у персональному кабінеті  WayForPay. Продавець отримає повідомлення про зміну або відключення платежу клієнтом.

Також, можна створити донат з введенням вільної суми на стороні платника. Буде показаний додатковий блок для донату де можна вказати свій заголовок та опис. Платник обравши даний вид донату зможе вказати свою суму для переказу коштів.

По кожному платежу можна отримувати повідомлення у WayForPay_Bot та дивитись статистику донатів у «Особистому кабінеті».

Бережіть себе!

Все буде Україна??

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук