Новий інструмент YouTube дозволяє перетворювати відео на Shorts

Читати на RU

В YouTube представили новий інструмент для творців, який швидко перетворює вже завантажені на платформу відео в Shorts. Про це компанія повідомила в блозі Google.

  • Оновлення доступне в мобільному додатку. Воно дозволяє творцям обирати сегмент будь-якого відео, яке вони завантажили раніше, а потім опублікувати цей ролик як вміст YouTube Shorts.
  • Такі Shorts посилатимуться на оригінальні відео, щоб користувачі могли швидко перейти до великого ролику.
  • Лише оригінальний автор зможе імпортувати свої відео в Shorts. Інші автори не можуть використовувати цей інструмент для ваших роликів.

Як пише TechCrunch цей крок може свідчити про те, як Google стурбована домінуванням TikTok у форматі коротких відео. В компанії переконані, що Shorts не зможуть органічно розвиватися за рахунок нових завантажень, а оригінального контенту буде не достатньо для конкуренції.

YouTube рекламує Shorts, як інструмент для збільшення кількості переглядів тривалих відео на каналі. В компанії називають це «мультиформатністю для творців». У червні компанія повідомила, що кількість користувачів Shorts перевищила 1,5 млрд користувачів, які щомісяця входили в систему. За неофіційними даними Shorts справді допомагають збільшити важливі показники, як-от тривалість перегляду або кількість підписників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук