Winamp повернувся! Нова версія плеєра підтримує Windows 11

Читати на RU

Майже через чотири роки після виходу бета-версії Winamp 5.8 і більше ніж 8 років з останнього повноцінного релізу Winamp 5.666 (випущеного у грудні 2013 року) розробники плеєра представили випустили тестовий білд Winamp 5.9 RC1. Як повідомляє ComputerBase, новий Winamp підтримує системи на Windows 11 та покращує відтворення аудіопотоків і подкастів.

Наближається перший фінальний реліз майже за 9 років

Джерело: ComputerBase

Створений компанією Nullsoft плеєр з’явився понад 25 років тому як умовно-безкоштовне програмне забезпечення для Windows 95 і швидко зарекомендував себе як стандарт для відтворення MP3.

«Старий» Winamp набув особливого поширення із появою стисненої музики у форматі MP3 і змагався із такими конкурентами, як AIMP та Foobar2000, які також мали багато прихильників. Але після 16 років підтримки, у 2013 Winamp припинив роботу. Версія 5.666 від 12 грудня 2013 року залишилася останньою релізною версією медіаплеєра. Тепер це може змінитися.

Джерело: AIN.UA

В офіційних нотатках до випуску Winamp 5.9 RC1, серед іншого заявлено підтримку Windows 11, покращене відтворення аудіопотоків і подкастів, а також підтримка VP8.

Проте попереду у Winamp ще є обов’язкові оптимізації та виправлення помилок, які приходять з кожним новим випуском. Остання збірка 9999 Winamp 5.9 все ще вказана як Release Candidate 1 і має передувати остаточній версії. Тож реліз може статися не дуже скоро.

Але завантажити Winamp 5.9 RC1 з підтримкою сучасних операційних систем можна вже зараз з офіційного форуму. Для цього достатньо перейти за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук