У Тернополі поставили першу сонячну енергетичну систему SmartFlower

Читати на RU

У Тернополі представили першу в Україні інноваційну сонячну енергетичну системи Smartflower. Про це повідомили в Тернопільській міській раді, повідомляє Mezha.media.

  • SmartFlower використовує робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця, виробляючи на 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі.
  • Під час заходу сонця Smartflower автоматично складається та очищається, щоб підтримувати максимальне використання сонячної енергії.
  • Номінальна потужність сонячної системи складає 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди і клімату.
Фото: Тернопільська міська рада

Конструкцію Smartflowers потрібно зібрати після доставки та вмонтувати в землю. Установка складається з 12 пелюсток, що обертаються під кутом 90 градусів. Вони працюють із двовісною системою відстеження, тому завжди дивляться на сонце, що підвищує продуктивність до 10% . Їх піднесена конструкція також дозволяє панелям охолоджуватися природним шляхом, також підвищуючи їх ефективність.

Один з недоліків Smartflowers – ціна. Уся конструкція обійдеться в $25 000-30 000, що значно дорожче, аніж вартість сонячних панелей на даху. Також для монтування Smartflowers потрібно трохи більше місця.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук