Малюнки про війну. Унікальний каталог від польсько-українського архівного проекту  

Спільний польсько-український архівний проект «Мамо, я не хочу війни» презентував каталог дитячих малюнків. До нього увійшли роботи польських дітей часів Другої світової війни та українських дітей, які зараз відчувають весь жах повномасштабного нападу росії. 

Проект реалізували Державний архів Польщі, який зберігає понад 7 000 малюнків польських дітей в Архіві Нових Актів (AAN) у Варшаві, та проект «Мамо, я бачу війну», який за 5 місяців зібрав близько 14 000 робіт українських дітей.

«Об’єднуючи образи та слова в тематичні групи: боротьба, окупація, сім’я, репресії, опір, руйнування, перемога-надія, ми хочемо підкреслити, наскільки схожі сценарії загарбницьких воєн. Змінюється час, змінюється місце, змінюються діти-свідки, але війна завжди є та сама», – розповідає співорганізаторка проекту Дорота Садовська.  

Також у рамках цього проекту відбуваються виставки малюнків польських та українських дітей у понад 20 містах Польщі. 

«Різноманіття дитячих емоцій, що відображаються в малюнках: від страху й відчаю до надії та віри в перемогу, — свідчать про одне: діти не повинні страждати від війни, вони заслуговують на щастя і любов», – каже співорганізаторка проекту Ольга Кулініч

Переглянути каталог можна тут

Проєкт — «Мамо, я бачу війну»  в Україні реалізують ГО «Лабораторія первинного розміщення токенів. Україна», Український фонд стартапів, агенція публічних комунікацій Perfect PR, компанія GroundStorm media, компанія TA Ventures, ГО «Меморіал імені Василя Стуса», Навчально-науковий інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук