Креатори заробили $3,9 млрд на OnlyFans у 2021 році. Український засновник — $500 млн дивідендів за 2 роки

Читати на RU

Заснована у 2016 році, OnlyFans зараз має 220 мільйонів користувачів і понад два мільйони творців по всьому світу. І як повідомляє BBC, компанія має непогані фінансові показники: творці контенту сумарно отримали майже $4 млрд у 2021 році.

Показники та виплати OnlyFans

  • Платформа, яка відома тим, що розміщує контент для дорослих, отримала різке зростання кількості користувачів під час пандемії. У 2021 році кількість користувачів зросла на 128% порівняно з попереднім роком, а кількість творців зросла на 34%.
  • Це вплинуло й на фінансові показники: два мільйони творців контенту OnlyFans заробили майже $4 млрд. Загалом доходи творців більш ніж удвічі перевищили показники попереднього 2020 року, а OnlyFans бере 20% комісії з усіх платежів, зроблених творцями контенту.
  • Власнику OnlyFans та вихідцю з України Леоніду Радвінському платформа заплатила $500 млн, з яких $284 млн — дивіденди за 2021 рік.

2021 — не найпростіший рік для OnlyFans

Ці показники свідчать, що OnlyFans зміг без проблем пройти досить важкий для сервісу 2021 рік, за який платформа декілька разів змушена була міняти власні правила та ризикувала бути відключеною від платіжних систем.

  • Влітку 2021 року 102 члени Конгресу США звернулися до Міністерства юстиції з вимогою розслідувати роботу сервісу OnlyFans, звинувачуючи сервіс в розміщенні дитячого порнографічного контенту. Тоді ж конгресмени звернулися до платіжних систем з закликом фактично відключити сервіс від них.
  • Під тиском конгресменів та платіжних систем OnlyFans вирішив заборонити відверто сексуальний та порнографічний контент. Але через негативну реакцію користувачів OnlyFans знову змінив свою політику буквально через тиждень.
  • На фоні скандалів, та для розділення еротичного та звичайного контенту (так, платформою OnlyFans користуються також артисти, музиканти, блогери та художники) у 2021 році був запущений новий сервіс — OFTV. Його показники поки невідомі, проте, очевидно, не йдуть в порівняння з основним OnlyFans.

Чому це цікаво?

OnlyFans більш ніж подвоїв кількість користувачів, збільшивши як свої прибутки, так і доходи авторів контенту. Так, цьому допомогла пандемія, що й стала драйвером зростання. Так, швидше за все досі існує проблема того, що близько 1% креаторів заробляють до третини усіх грошей на платформі.

Проте якщо згадати всі проблеми, які обрушились на сервіс протягом 2021 року — від звинувачень у розповсюдженні дитячої порнографії до закликів відключити сервіс від платіжних систем — сервіс демонструє вражаючу живучість та популярність.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук