LinkedIn помічає ваш профіль як російський, навіть якщо він англійською. Як це змінити

2

Український геймдизайнер Єгор Чекалкін звернув увагу, що у більшості українських користувачів LinkedIn профіль визначений соцмережею як російський. І навіть якщо вся інформація в ньому українською чи англійською без жодного російського слова – соцмережі всеодно. У Twitter-треді Єгор розповідає, як це перевірити та змінити.

Редактор AIN.UA перевірила свій профіль, і дійсно – виявилося, що він автоматично визначався російським. Інструкція Чекалкіна допомогла перевести його на англійську. Спосіб доволі нетривіальний, але інакше цього не зробити. Пропонуємо розібратися покроково, як це працює.

Перевіряємо профіль

Можете не дивитися на налаштування мови інтерфейсу – як виявилося, це не обовʼязково визначає мовну приналежність профілю. Одразу переходьте у свій акаунт і натискайте кнопку «Завантажити у PDF».

А тепер відкрийте файл на компʼютері і перегляньте своє LinkedIn-резюме. Якщо воно російською – не дивуйтесь. Соцмережа в односторонньому порядку вирішила, що ви хочете професійно розвиватися в російськомовному корпоративному просторі. Прикро, але так працюють алгоритми соцмереж: варто хоч слово написати російською у пошуку чи в повідомленнях – ваш профіль російський!

Але давайте все ж переконаємося, що все так. Переходимо у шапку профілю і в блоці праворуч натискаємо «Додати профіль іншою мовою».

Обираємо українську чи англійську і тиснемо «Створити профіль».

Після цього у вас зʼявиться новий акаунт цією мовою. Тепер зверніть увагу, якою мовою визначений ваш основний акаунт. Якщо це російська, як на скріні – прикра гіпотеза підтвердилася. Ваш акаунт увесь цей час був російським.

Ну то й що, що у мене російський LinkedIn?

Вас ніколи не дивувало, що незважаючи на те, що ви – українець, до вас постійно приходять пропозиції від російських рекрутерів чи кандидатів? От вам і наслідки «русского профиля».

«Ваш профіль частіше показують російськім ейчарам, і парситься гуглом ваш профіль як російській», – відмічає Єгор.

Та й сам LinkedIn доповідає: «ми будемо співставляти мову користувачів, які проглядають ваш профіль, з мовою вашого акаунту». Тобто якщо у вас російський профіль – соцмережа показуватиме його користувачам з таким самим російським профілем. Тож вітайте росіян на своїй сторінці.

Як змінити мову акаунту

Не шукайте відповідний пункт у налаштуваннях – це марно. Переходьте знов на «Додати акаунт іншою мовою» (якщо ви перед цим створили акаунт іншою мовою для перевірки, видаліть його, залишивши тільки російський).

Тепер свідомо обирайте російську мову.

Скріншот Єгора Чекалкіна

Тут LinkedIn попросить вас визначити мову вже наявного акаунту. Обирайте англійську чи українську в залежності від того, на яку аудиторію ви хочете його таргетувати.

Скріншот Єгора Чекалкіна

Тепер ваш акаунт визначений тією мовою, якою ви хотіли – вона стала дефолтною. Залишилось тільки видалити російську версію.

Підтверджуємо свої наміри:

Тепер ще раз завантажте ваш профіль у PDF, щоб переконатися, що все вийшло. А далі – насолоджуйтеся відсутністю нерелевантних пропозицій від росіян у ваші особисті повідомлення.


Якщо вам набридла російська видача в Google та YouTube, вам буде цікава наступна інструкція:

Залишити коментар

Коментарі | 2

  • Щиро дякую за інструкцію! Я вже давно шукаю спосіб забрати профіль російською, і все було марно. Хотіла вже писати в техпідтримку, але її на Лінкедін теж важко знайти😅 Справа в тому, що я створювала свій профіль ще в 2013 році, і української мови тоді не було на сайті, а англійська була слабенька… а тепер ніяк не могла позбутися російської, адже інші користувачі мову аккаунту бачать одразу. Навіть хотіла через це новий профіль створювати. Але завдяки Вам вже знатиму, що робити. Дякую!

  • доброго дня!
    дякую за інструкцію!
    чи моглиб ви допомгти мені?
    хочу додати російську як основну (щоб потім вирати українську як вже наявну). але її немає в списку…

Пошук