Космічний, потужний та легкий: чим ігровий планшет ROG Flow Z13 вирізняється з-поміж інших

Близько 63% українців грають в комп`ютерні ігри, щоб розважитися, відволіктися чи розслабитися. А планшет та ноутбук – найпопулярніші пристрої для гри серед українських геймерів, за даними Nielsen. Щоб вповні отримати задоволення від гри, варто вдумливо обирати собі основний ігровий девайс.

Приклад вдалого вибору: ноутбук-планшет ROG Flow Z13 від компанії ASUS. Він є водночас потужним достатньо, аби запускати сучасні ігри з якісною графікою, і при тому портативним достатньо, аби можна було взяти його із собою на відпочинок чи у робочу поїздку. Це — 13,4-дюймовий пристрій із флагманським 14-ядерним процесором Intel.

«Космічний» дизайн

Зовнішній вигляд ROG Flow нагадує про «космічні перегони» XX століття. На його корпусі з алюмінієвого сплаву викарбувано малюнок, який нагадує про підкорення космосу. 

Ігровий планшет має бути готовий до багатогодинного використання, але навіть і за таких умов він виглядатиме гарно: адже на його корпусі — покриття, що відштовхує вологу, запобігає появі відбитків пальців, а також спрощує очищення поверхні. 

Завдяки віконцю в задній панелі корпусу, крізь яке видно материнську плату й компоненти у RGB-підсвічуванні, ноутбук-планшет подібний до гаджетів, що їх використовують герої sci-fi-серіалів. 

А що з продуктивністю?

Планшет оснащений флагманським процесором Intel Core i9-12900H у максимальній конфігурації. А це означає, що найновіші ігри із нестерпними вимогами до заліза та максимально реалістичною графікою будуть запускатися на ньому без просідання показників. 

Процесор, на якому працює планшет, має 14 ядер і 20 потоків, готових для запуску останніх ігор категорії AAA, а максимальну якість графіки забезпечить вбудована відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti для ноутбуків. Ще один важливий фактор для того, щоб гра йшла без просідання FPS та лагів — швидка пам’ять LPDDR5. А SSD-накопичувач на 1 ТБ дасть можливість не витирати старі, але улюблені ігри, щоби звільнити місце для нових.

Попри свою ультракомпактність пристрій ефективно охолоджується, чому сприяє рідкий метал у ролі термоінтерфейсу процесора та широка випарна камера. 

Крім того, гарячі компоненти пристрою під час роботи розміщуються високо над столом, тож вони отримують більше свіжого повітря, ніж компоненти стандартних ноутбуків. Завдяки цьому планшет не гудить при запуску важких ігор, працює тихо й стабільно за будь-якого навантаження.

ROG Flow Z13 достатньо потужний для більшості сценаріїв використання, але його можна розкачувати й далі. Приміром, можна підключити зовнішню відеокарту XG Mobile, яка дасть доступ до ігор з графікою нового рівня, а також збільшить кількість портів для підключення периферії. 

Грати і працювати

Планшет ROG Flow Z13 є універсальним пристроєм, адже його власник зможе і грати і працювати на ньому. Для цього є два варіанти дисплею: для професійного геймінгу або творчої роботи. Дисплей формату 4K Ultra HD буде видавати надзвичайно детальне зображення, а на дисплеї формату Full HD з частотою оновлення 120 Гц ігри йтимуть дуже плавно. 

Обидва дисплеї, на яких екран займає практично весь простір, трохи вищі, ніж звичайні екрани, має співвідношення сторін 16:10, а тому вміщують більше панелей інструментів і вкладок. Сенсорний інтерфейс дає змогу керувати планшетом за допомогою дотиків пальців або стилуса. 

Ще одна важлива характеристика ROG Flow Z13 — у нього є усі порти підключення, які можуть знадобитися для роботи або відпочинку за грою. Приміром, якщо потрібно для робочого завдання підключити два монітори, для цього є два порти USB Type-C. Для підключення пристроїв, яким не потрібна максимальна пропускна здатність, можна скористатися портом USB Type-A.

Портативний та легкий

ROG Flow Z13 є легким і тонким: він лише 12 мм завтовшки і важить усього 1,1 кг. А це означає, що він без проблем поміститься навіть у невеликі сумки та чохли. За потреби, його клавіатуру можна легко відстібнути, а сам пристрій, що перетворився на планшет, зафіксувати за допомогою вбудованої підставки, яка дає змогу регулювати кут нахилу до 170 градусів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук