Бізнес в смартфоні з додатком «Е-ЧЕК» — прийом оплат та видача чеків

З 1 січня 2022 року для більшості підприємців в Україні передбачений обовʼязок використовувати РРО/ПРРО при продажі товарів й наданні послуг. Штраф за продаж без фіскального чека – 100% від вартості проданих товарів (наданих послуг), за кожне наступне правопорушення – 150%.

Такий політичний курс був визначений державою ще у 2020-2021 роках. Сьогодні, на законодавчому рівні обовʼязок видавати чеки є та буде, адже використання реєстраторів розрахункових операцій це звичайна світова практика. Додаткове пояснення від ініціаторів законів – покупець (замовник) має право на чек. Адже, в такому випадку покупець може повернути свої кошти за неякісний товар, обміняти його, заявити про гарантійний випадок тощо. І до того ж електронний чек на відміну від паперового — не загубиться.

Якщо класичні касові апарати в Україні ще з 1990-х років, то програмні РРО – це дійсно новинка для українських підприємців. Останні були розроблені для полегшення ведення бізнесу, спрощення касової дисципліни та зменшення податкового навантаження. Слід зазначити, що українські розробники є одними з кращих у світовій ІТ-індустрії. Тому задача видавати чеки зі смартфона чи компʼютера онлайн була активно підхоплена командою «Е-ЧЕК».  

Хвилинку, так на період дії воєнного часу діє мораторій на штрафи

Дійсно, на період дії воєнного стану деякі штрафи не можуть бути накладені, але обовʼязок фіскалізувати продажі, тобто використовувати РРО/ПРРО, залишився. Щобільше, ДПС має право проводити перевірки та фіксувати всі правопорушення, про що податківці регулярно нагадують у своїх новинах зі статистикою правопорушень. 

На початку серпня 2022 ДПС запустила телеграм-бот, який приймає скарги від споживачів на підприємців, які відмовили у безготівковому розрахунку.

А в одному з останніх роз’яснень податківці зазначили, що «мають право фіксувати правопорушення під час дії воєнного стану, проводити фактичні перевірки, а притягти до відповідальності можуть після закінчення дії воєнного стану».

Тому, краще все ж виконувати ці вимоги та не привертати увагу податківців. Навіть, якщо ДПС зафіксувала правопорушення, у вас є час виправити порушення  і тим самим уникнути штрафів.

Чому всі нагадують про 2023 рік та нові вимоги до підприємців?

З 1 січня 2023 року зʼявиться обовʼязок для більшості підприємців – використовувати платіжні інструменти для прийому безготівкових оплат. Це може бути POS-термінал або додаток в смартфоні. Хоч підприємці й отримають додатковий обовʼязок, але це збільшить суму виторгу й відповідно доходів, та збільшить кількість покупців.

У разу порушень – адміністративний штраф 1700-3400 грн, а за Законом «Про захист прав споживачів» штраф – 8500 грн.

Що робити?

До 2023 року залишилося ще декілька місяців і цього достатньо, щоб знайти найкраще вирішення цих задач, навчитися правильно користуватися новими інструментами і там само навчити свій персонал. 

Зручне рішення, яке підійде всім видам бізнесу – програмний РРО «Е-ЧЕК». Це єдина каса в Україні, яка працює на смартфонах iOS та Android. Дуже зручна реалізація, оскільки власник бізнесу може заходити в кабінет каси на власному iPhone, а для роботи використовувати смартфони, планшети з Android.

Все про «Е-ЧЕК» за 1 хвилину

Додаткова опція каси «Е-ЧЕК» – це еквайринг. Підключайте безкоштовно цю функцію та приймайте оплату від покупців прямо в смартфоні – через NFC-чіп або просто згенерувавши QR-код. Кошти від покупців будуть зараховані на вказаний рахунок будь-якого банку України.

Працюйте в додатку або через веб-версію, ваша каса «Е-ЧЕК» завжди буде під рукою. Реєстрація відбувається онлайн та займає не більше 10 хвилин. Слідкуйте за виторгом, ефективністю роботи співробітників, вивчайте попит на товар через онлайн-аналітику.

Розробники випустили касу «Е-ЧЕК» ще у 2020 році й постійно покращують його роботу, додають нові функції та випускають регулярні оновлення, щоб відповідати всім вимогам законів.

Вартість «Е-ЧЕК» – всього 125 гривень на місяць незалежно від кількості кас та виданих чеків. До речі, за останні 2 роки курс долара виріс на 46%, а тариф «Е-ЧЕК» залишився незмінним. Ось так розробники вирішили основні задачі, які є обовʼязковими для більшості підприємців в Україні.

А спеціально для читачів AIN, команда «Е-ЧЕК» підготувала бонус – перші 2 місяці користування безкоштовні. Переходьте за посиланням – реєструйте свою касу, а підтримка «Е-ЧЕК» проконсультує та допоможе провести необхідні налаштування.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук