Бюро Zaha Hadid Architects зробило концепт для виставки Expo 2030 в Україні

Британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects зробило концепт дизайну міжнародної виставки Expo 2030, яку хоче приймати в себе Україна. Про це у коментарі «Суспільному» розповів директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОДА Роман Григоришин.

  • Зображення концепту також опублікували на Facebook-сторінці Odesa EXPO 2030 (це ініціатор проведення в Одесі Всесвітньої виставки Expo 2030, зокрема, Україна вже направила звернення до Генеральної асамблеї Міжнародного бюро виставок про це).
  • За словами Романа Григоришина на фото зображений проект забудови для виставки, який використовують для участі в конкурсі. Територію виставки нададуть окремим країнам: кожна зможе збудувати павільйон під себе. Основна будівля — центральний павільйон виставки, поруч із ним розташовуватимуться також інфраструктурні об’єкти.

«Загалом концепція полягає в тому, що буде основний павільйон — загальний та місця для забудови павільйонів інших країн. Для бідних країн або тих, які на стадії розвитку будуть створювати групові павільйони, в яких буде представлено декілька представників одночасно», — пояснив Григоришин.

  • Концепція проекту називається «Ренесанс. Технології. Майбутнє». Бюро Zaha Hadid Architects розробляло його з урахуванням природних особливостей локації та вимог до виставкового центру. Його вартість складає 1,3 млн євро.
  • Запланована територія сягає близько 250 га в межах Одеси у полях зрошення біля Хаджибейського лиману.
  • Чи оберуть Одесу як локацію для майбутньої міжнародної виставки, стане відомо через рік, у листопаді 2023 року.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук