5 фактів про електрокар Cadillac Celestiq EV за $300 000

Celestiq — це не просто флагман преміум класу від Cadillac. Цей чотиримісний автомобіль задає вектор для повного переходу на лінійку електрокарів до 2030 року. Компанія доповнює Celestiq новими функціями та технологіями, які роблять модель значно дорожчою за решту автомобілів бренду. Автомобіль коштуватиме приблизно в 10 разів дорожче ніж моделі звичайного рівня.

Повністю електричний седан матиме 600-сильну установку з подвійним двигуном і повним приводом. Це дозволить розганятися від 0 до 100 км/год за 3,8 сек. За оцінками Cadillac, седан може проїхати близько 480 км на повністю зарядженій батареї. Система швидкої зарядки постійного струму потужністю 200 кВт, здатна за 10 хвилин додати ще 125 км ходу.

Видання TechCrunch зібрало ще п’ять особливостей майбутнього Cadillac Celestiq, про які ви не знали.

Фото тут і надалі: General Motors

Розумний дах

Повністю скляний дах матиме товщину 7,5 міліметрів — це вдвічі більше, ніж високоякісне акустичне лобове скло. Компанія також використовує технологію Suspended Particle Device — тип плівки, винайдений компанією Research Frontiers. Плівка, яка вже використовується в дахах деяких моделей McLaren, Mercedes-Benz та інших, дозволяє кожному пасажиру регулювати верхнє освітлення, контролюючи прозорість скла, починаючи від 1% до 20% тонування.

Жалюзі

В машині також будуть п’ять інтерактивних світлодіодних екранів високої чіткості Celestiq, екран із діагоналлю 55 дюймів та 12,6-дюймові дисплеї на спинках сидінь. Щоб ці екрани не відволікали водія, автомобіль використовуватиме електронні цифрові жалюзі – ще одне застосування технології Suspended Particle Device від Research Frontiers – розроблене, щоб дозволити пасажирам споживати контент приватно.

3D-друк

У просторій кабіні Celestiq виділятиметься надруковане на 3D-принтері кермо, найбільша серійна деталь, надрукована General Motors. Загалом у кузові, шасі, салоні та електричній системі автомобіля використовується близько 115 надрукованих на 3D-принтері компонентів: петлі для ременя безпеки, перемикачі вікон і ручки.

Ультра круїз

Керівництво Cadillac повідомило, що Celestiq буде обладнаний для автономного водіння на рівні «від під’їзду до пункту призначення». Автомобіль використовуватиме Ultra Cruise, технологію допомоги водієві без рук і наступницю Super Cruise. Celestiq також буде оснащений необхідним апаратним забезпеченням Ultra Cruise, щоб забезпечити поступовий прогрес завдяки оновленню програмного забезпечення.

Консьєрж сервіс

Не всі дилери Cadillac продаватимуть Celestiq. «Це досить дороге авто, тому ми не віримо, що всі дилери захочуть скористатися цією можливістю», — сказав Рорі Харві, глобальний віце-президент Cadillac. Вартість включає утримання консьєржа, який допоможе налаштувати кольори та матеріали автомобіля. Cadillac заявив, що зараз Celestiq доступний «тільки в списку очікування».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук