Stack Overflow запускає офлайн-доступ до сервісу

Читати на RU

Сервіс Stack Overflow та Kiwix запустили офлайн-доступ до бази даних. Це потрібно для освітніх проектів у в’язниці і науковців на південному полюсі.

  • Автономну версію, яка працює без інтернету, можна було завантажити і раніше через Kiwix. Однак це був архів, який не оновлювали з 2018 року.
  • Офлайн-версію Stack Overflow використовують Unlocked Labs, Bard Prison Initiative та Code4000 – це громадські організації, які допомагають здобути освіту у в’язниці.
  • Також архів потрібен у роботі The Ice Cube Lab, дослідницькій станції на Південному полюсі та навчальним закладам у країнах, де є проблеми з доступом до інтернету.
  • В Stack Overflow кажуть, що в майбутньому покращать офлайн-версію на основі відгуків від своїх партнерів і користувачів. Поточна версія Kiwix Stack Overflow займає 80 ГБ, що вимагає стільки ж місця на диску, як 6,5 мільйонів статей в англійській версії Вікіпедії. Старий архів Kiwix становив величезні 134 ГБ.

Чому це цікаво

Stack Overflow — система питань і відповідей щодо програмування. Для людей, які не мають постійного доступу до інтернету, можливість легко завантажувати, шукати та читати Stack Overflow може стати великою допомогою. Повідомлення в блозі від Stack Overflow розповідає про те, як його використовують ув’язнені або студенти у віддалених громадах, які намагаються навчитися кодуванню, а також дослідники на Південному полюсі, які мають дуже обмежене підключення до інтернету, але все ще повинні вміти писати програми.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук