IT-армія отримала доступ до мереж російського центрального банку

Читати на RU

Українські хакери змогли отримати доступ до мереж центрального банку росії. Як повідомили в українській IT-армії, кіберфахівці отримали вихідні файли, принципи їх взаємодії, системи КЗІ та інші матеріали і вже оприлюднили перші 27 000 файлів.

Скріншот документації російського центрального банку

«Дякуючи департаменту інформаційних технологій та департаменту операцій на фінансових ринках недобанку, ми маємо багато цікавого про персонал, спеціалізовані автоматизовані банківські системи, їх вихідні файли, принципи їх взаємодії, системи КЗІ та інші матеріали, що циркулюють в мережах ЦБ рф та вже аналізуються нашими фахівцями», — зазначають в українській IT-армії.

Скріншот документації російського центрального банку

IT-армія вже виклала у вільний доступ архів розміром 2,5 ГБ, що містить в собі 27 000 файлів, разом із внутрішньою документацією та технічними документами до проектів, що старався реалізувати російський центральний банк.

«Якщо ЦБ не може забезпечити власний кіберзахист, то як він зможе захистити стабільність рубля? Наразі ми публікуємо для громадськості перші 27 000 файлів, з якими ви можете ознайомитись, проаналізувати, зробити відповідні висновки та вчинити певні дії».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук