Запустився «Національний кадровий резерв» – для українців, які втратили роботу чи бізнес

В Україні стартував проект «Національний кадровий резерв». В рамках проекту українцям пропонується пройти тестування, і якщо штучний інтелект виявить у них підприємницькі здібності – отримати можливість пройти курси, які допоможуть започаткувати власну справу. Про це повідомляє прес-служба Державного центру зайнятості.

Що за проект

Проект ініційований Міністерством освіти і науки України, Державною службою зайнятості, Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

Місія Національного Кадрового Резерву – запустити в Україні ефективний соціальний ліфт, який за допомогою штучного інтелекту допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Тестування вже можна пройти тут.

Як це працює

  • Як стверджується в релізі, штучний інтелект точно визначить пул професій для кожної людини у відповідності до її здібностей, а також рівень володіння м’якими навичками (soft skills), яким найбільше приділяють увагу роботодавці при прийомі на роботу.
  • Також тестування може виявити схильності до ведення власного бізнесу.
  • Всі ці дані автоматично формуються у Інтерактивному резюме, яке людина може переслати роботодавцю через Єдиний Портал Вакансій або роздрукувати та взяти із собою на співбесіду.
  • Інтерактивне Резюме дозволить людині мати перевагу у роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії, зазначають у ДЦЗ.

«Вибір професії, як і вибір в якій сфері відкрити власну справу – завжди не простий. І держава повинна допомогти кожному українцю не помилитись і зробити цей вибір свідомо, адже від нього залежить подальша кар’єра людини: буде вона успішною чи ні», – коментує директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Як потрапити на курси підприємництва

Якщо штучний інтелект виявив, що людина має схильність до ведення власної справи – в рамках «Національного кадрового резерву» працює комплексне навчання підприємництву, яке містить необхідні знання для успішного розвитку бізнесу.

Курс називається «Я – підприємець» і є безкоштовним для українців. Навчальний контент складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів провідних бізнес-тренерів: Андрія Длігача, Ваче Давтяна та Володимира Страшка.

За підсумками успішного завершення курсу система автоматично генерує іменний сертифікат з унікальним номером.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук