Через обстріли по всій Україні — екстрені відключення світла, перебої зі зв’язком

15 листопада 2022 року окупаційні війська росії вчергове масово обстріляли українські міста. Кілька ракет влучило у житлові будинки, є влучання в об’єкти критичної інфраструктури в Харкові, на Львівщині. Через це по всій території України можуть застосовуватися екстрені відключення електроенергії, повідомляє Київська міська державна адміністрація (КМДА).

  • «Через масовану ракетну атаку, за розпорядженням НЕК «Укренерго», енергетики розпочали екстрені відключення світла по всій Україні. Зокрема, і в столиці. Це необхідний крок задля збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють», — йдеться у повідомленні.
  • Приблизно половина жителів Києва зараз — без світла, за даними КМДА.
  • У Львові у кількох районах також немає світла, може не працювати мобільний зв’язок: оператори обмежили роботу частини сервісів, щоб заощадити електроенергію для дзвінків. За даними AIN.UA, перебої у зв’язку можуть бути і у київських абонентів. Компанія «Київстар» також попередила абонентів, що можуть бути проблеми зі зв’язком:
  • Аварійні відключення енергії діють у Сумах, на Житомирщині; у Рівному, Одесі та Хмельницькому через удари по об’єктам критичної інфраструктури у частини міста немає світла. На Харківщині росіяни завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі Харкова та Чугуївського району. Є перебої із електропостачанням, повідомляє Ukdaine NOW.

«Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень. Укренерго вимушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні», – повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук