Білл Гейтс показав 5 своїх улюблених книжок за всі часи

Читати на RU

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс щороку публікує списки книг, які він рекомендує читати. Зазвичай в список входять лише ті книги, які Гейтс прочитав за поточний рік, але цього разу мільярдер презентував 5 своїх улюблених книжок за всі часи. Тож в цьогорічний перелік увійшла і книга, яку Гейтс полюбив у середній школі і абсолютно нові мемуари, які він щойно закінчив читати.

«Чужинець на чужій землі», Роберт Гайнлайн

Ми з Полом Алленом закохалися в Гайнлайна, коли були зовсім дітьми, і ця книга досі залишається одним із моїх улюблених науково-фантастичних романів усіх часів. У ньому розповідається про молодого чоловіка, який повертається на Землю після того, як виріс на Марсі, і починає нову релігію. Я вважаю, що найкраща наукова фантастика спонукає вас думати про те, що можливо в майбутньому, і Хайнлайн зумів передбачити зростання культури хіпі за роки до її появи.

«Surrender: 40 Songs, One Story», Боно

Ця книга вийшла цього місяця, і поки вона є останньою прочитаною книжкою в цьому списку. Навіть якщо ви не фанат U2, все одно надзвичайно весело читати про те, як хлопець із передмістя Дубліна виріс і став всесвітньо відомою рок-зіркою та філантропом. Мені пощастило називати Боно другом, але багато історій, які він розповідає в «Капітуляції», були для мене новими.

«Команда суперників: Біографія Лінкольна», Доріс Ґудвін

Це одна з найкращих книг про Авраама Лінкольна. Вона особливо актуальна зараз, коли США знову зіткнулася з жорстокими повстаннями, складними питаннями на тему расизму та глибокими ідеологічними розколами. Гудвін — один із найкращих біографів Америки, а «Команда суперників» — її шедевр.

«Внутрішня гра в теніс», Роберт Галлвей

Цю книгу 1974 року необхідно прочитати всім, хто грає в теніс, але я думаю, що навіть ті, хто ніколи в нього не грав, отримають від неї щось корисне. Галлвей стверджує, що ваш душевний стан так само важливий, якщо не важливіший, ніж ваша фізична підготовка. Він дає чудові поради про те, як конструктивно рухатися від помилок, яких я намагався дотримуватися протягом багатьох років як на корті, так і поза ним.

«Сон Менделєєва», Пол Стратерн

Історія хімії сповнена таких дивних персонажів, як Дмитро Менделєєв, який першим запропонував періодичну таблицю після того, як вона нібито прийшла йому уві сні. Книга Стратерна простежує цю історію аж до її витоків у Стародавній Греції. Це захоплюючий погляд на те, як розвивалася наука і як розвивалася людська цікавість протягом тисячоліть.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук