Apple випустила новий додаток Freeform. Це нескінчена дошка

1

Apple випустила оновлення операційних систем на усіх свої пристроях, пише TechCrunch. Серед інших оновлень, компанія додала новий додаток Freeform. Він дещо нагадує продукт Miro, і дозволяє створювати нескінченні дошки.

  • Freeform – це просто нескінченна дошка, на якій можна малювати об’єкти та лінії, вставляти медіафайли, вкладати документи чи нотатки та коментувати речі.
  • Ви отримаєте понад 700 форм, доступних у бібліотеці у різних категоріях. Apple заявила, що продовжить додавати нові форми на основі відгуків спільноти.
  • У Freeform також є можливість спільної роботи кількох користувачів, але для цього всі повинні використовувати пристрої Apple.
  • Якщо ви поділитеся своєю дошкою у iMessage, ви зможете співпрацювати в реальному часі за допомогою SharePlay. Це означає, що ви бачите, як учасники додають, видаляють і переміщують об’єкти по дошці.
  • Також ви побачите оновлення щоразу, коли хтось вносить зміни. Apple заявила, що не буде показувати сповіщення про кожне невелике оновлення, бо це може дратувати.
  • Freeform стане доступним для всіх, коли через кілька тижнів вийдуть стабільні версії iOS 16.2, iPadOS 16.2 і macOS 13.1.
Зображення: Apple

Чому це цікаво

Продукти цифрових дошок набирають популярності. Минулого місяця Adobe придбала Figma за $20 млрд. На початку цього року Miro залучив $400 млн за оцінкою в $17,5 млрд. Хоча поки Apple не змагається за корпоративних споживачів або професійних дизайнерів, вона хоче привернути увагу решти людей, які, можливо, захочуть вибрати Freeform замість інших інструментів.

Apple зробила програму максимально простою, щоб зацікавити кожного користувача. Хоча вони можуть не використовувати інструменти проектування у своєму повсякденному робочому процесі, цей інструмент може бути зручним для таких речей, як коучинг-схеми, планування подій, ведення щоденників і перепланування будинку з приблизними ескізами та нотатками. Freeform не змусить професіоналів відмовитися від таких інструментів, як Figma, але дозволить новачкам спробувати свої сили у проектуванні.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук