Заснований в Україні стартап Altris AI залучив $1 млн. Зокрема — від російської Runa Capital (UPD)

Заснований в Україні стартап Altris AI, який розробляє ШІ-платформу для офтальмологів, залучив $1 млн. Про це повідомляє Silioncanals. Раунд очолив російський фонд Runa Capital. Серед інших інвесторів у раунді – Artesian, Joint Journey, Brinc Limited, Фармак, Chicago Booth Angels та Школа бізнесу Чиказького університету Бут.

UPD. Як пояснили AIN.UA в команді стартапу, раунд залучався довго — майже рік. Першими підписали Runa Capital і це сталось ще у січні 2022 року, до повномасштабного вторгнення. Останньою серед інвесторів стала компанія «Фармак». Всі інші інвестори вказані у абзаці вище.

Про Altris AI

  • Altris AI заснована в 2017 році. Компанія має на меті допомогти людям боротися з захворюваннями ока за підтримки новітніх технологій. Штучний інтелект Altris може ідентифікувати, локалізувати та кількісно визначити патології та патологічні ознаки при захворюваннях макули та сітківки.
  • В стартапі стверджують, що SaaS-платформа Altris AI на основі 5 мільйонів OCT-сканувань вже виявила та інтерпретувала понад 100 патологій і патологічних ознак. До них відносяться вікова дегенерація жовтої плями, глаукома та хоріоїдальний невус.
  • Платформу використовують в понад 30 клінік. У компанії також є безкоштовний освітній мобільний додаток, який налічує понад 11 000 активних користувачів серед офтальмологів та оптометристів. Altris AI вже співпрацює з глобальними дистриб’юторами OCT і виробниками обладнання, такими як Topcon Healthcare, Optopol і Huvitz.
  • Зараз штаб-квартира стартапу розташована в США, а R&D – у Києві та Малазі. З допомогою залучених коштів Altris AI планує масштабуватися на світовий ринок офтальмології обʼємом в $58 млрд.

«Ми переконані, що сліпоті можна запобігти, оскільки вона передбачувана. Наша головна мотивація — розробити найточніший і найпотужніший інструмент, на який ми здатні. Ми раді підтримці групи венчурних капіталістів, які поділяють наші цінності щодо застосування технологій для глобальної охорони здоров’я», – прокоментував, засновник і генеральний директор Altris AI Андрій Куроп’ятник.

«Охорона здоров’я є одним із найпривабливіших застосувань для ШІ. Завдяки останнім досягненням у машинному навчанні величезні обсяги даних, зібраних у цій галузі, стануть джерелом рішень, які щодня допомагатимуть медичним працівникам», – додав Майкл Фанфант, генеральний партнер Runa Capital з Пало-Альто.

Про Runa Capital

  • Runa Capital позиціонується як міжнародний фонд з офісами в США, Німеччині, Великій Британії та Люксембурзі. Насправді це російський фонд, заснований у 2010 році Дмітрієм Чіхачовим, Сєргєєм Бєлоусовим та Іллєю Зубарєвим. Офіс у Пало-Альто відкрили у 2014 році, а Берлінське представництво – у 2018. У 2022 році хедофіс перенесли в Люксембург. Московський офіс Runa на Цвєтному бульварі на сайті компанії не вказується, а в Google помічений як «тимчасово зачинений».
  • 4 березня 2022 року Runa публічно засудила війну рф проти України. «Ця війна руйнівна і несправедлива. Ми відчуваємо величезну скорботу та біль за Україну та всіх людей, які постраждали від цієї трагедії. Щодо нашої команди, яка народилася в росії, то нам соромно, ми засуджуємо агресію і вважаємо, що ця війна катастрофічна як для українського, так і для російського народу, і всіх тих, кого вона торкнулася по всьому світу», – зазначалося в заяві фонду. В Runa також заявили, що їх партнери не пов’язані із організаціями, проти яких запроваджено санкції.
  • Runa Capital з моменту заснування цікавиться українським ринком стартапів, хоча інвестував фонд небагато. Зокрема – в український Jelastic у 2010 році. Altris AI – лише друга публічна інвестиція фонду в український стартап.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук