Під Бахмутом загинув розробник S.T.A.L.K.E.R Володимир Єжов

Читати на RU

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув розробник комп’ютерних ігор Володимир «Fresh» Єжов, про що у Facebook повідомив його брат, В’ячеслав Єжов. Як передає «BBC», Володимир  був геймдизайнером у компанії GSC Game World і став прототипом для персонажа Локі зі «Свободи» в іграх S.T.A.L.K.E.R.

Володимир Єжов народився 1 серпня 1984 року в Лубнах на Полтавщині. Закінчив КПІ за фахом електронщика. Був одним з найвідоміших українських кіберспортменів — грав у StarCraft під ніком Fresh. У 2003 році прийшов в компанію GSC Game World, що була розробником таких культових ігор як «Козаки» і S.T.A.L.K.E.R.

Єжов був залучений як геймдизайнер в розробці гри «Козаки 2». Він також був одним з авторів гри «S.T.A.L.K.E.R. Чисте небо». Крім того, Володимир встиг попрацювати над іграми World of Battles: Morningstar, Call of Cthulhu та Sherlock Holmes: Devil’s Daughter.

Після 24 лютого 2022 року Володимир Єжов пішов на фронт і воював у складі добровольчої роти «УВО» («Українська військова організація»). Про це повідомив командир підрозділу Євген Чепелянський.

Роту організували ветерани батальйону ОУН в січні 2022 року перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Згодом бійці «УВО» допомагали відбивати напад росіян в бік Києва.

18 березня підрозділи «УВО» отримали статус роти в складі 126-го батальйону територіальної оборони 112-тої окремої бригади територіальної оборони. Згодом частина «УВО» увійшла до 23-го окремого батальйону спецпризначення ЗСУ.

«Бахмут. Тримається. Надто важко писати про ціну. Риба (Олег Рибальченко) та Вус (Володимир Єжов) загинули в бою за Україну. Вони герої, вони воювали героїчно. Кращі бійці УВО, кращі командири. Чудові друзі, з якими доля познайомила мене в 14-му», — написав Євген Чепелянський.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук