Розробники Escape from Tarkov показали середній палець стилізованому воїну ЗСУ

Розробники гри Escape from Tarkov, російська студія Battlestate Games, опублікувала декілька нових скриншотів гри. Як помітив ігровий блогер Артем Лисайчук, на одному з них персонаж показує середній палець гравцю в піксельній формі та з жовтим скотчем на руці, що явно символізує Збройні сили України.

Чому це саме український солдат?

«Одна рососіянська гра скоро отримає доповнення і розробники опублікували кілька скрінів. Думаю, не варто пояснювати на скільки це дитячий і жалюгідний вчинок, що аж соромно за відсутність у них бодай крихти фантазії», — написав Артем Лис.

На те, що це саме український воїн, вказують дві особливості — притаманний українським військам «піксель» (який дещо відрізняється від українського, проте все ж досить схожий) і головне — жовта пов’язка, яка стала символом ЗСУ ще з 2014 року.

Що за розробники?

Події Escape from Tarkov розгортаються у всесвіті «Росія 2028». Місце дії — вигадане російське місто Тарков, в минулому зона економічного співробітництва росії та Європейського союзу. На момент гри місто та його околиці ізольовані від зовнішнього світу миротворчими силами ООН та російськими після політичної кризи.

Гра повністю російської розробки, з російськими керівником, ігровим дизайнером та навіть композитором. Бо більше, під час її створення розробники активно консультувалися з російськими військовими, конструкторськими бюро та їздили на полігони.

Звичайно, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну команда Battlestate Games ніяк не коментувала ці події. І, як повідомляє «Бабель», на форумі Escape from Tarkov модератори швидко видаляють усі згадки про війну в Україні, те ж саме відбувається й на сабреддіті гри.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук