10 стартапів зі штучним інтелектом, що дозволяють зазирнути в майбутнє

Олександр Володарський, CEO фріланс-платформи Lemon.io, в себе в Twitter написав тред про те, як штучний інтелект змінює кожну галузь — від охорони здоров’я до автомобілів і навіть космосу, де згадав 10 найцікавіших стартапів зі штучним інтелектом. Редакція AIN.UA переклала тред.

Rewind AI

Rewind AI записує все, що ви бачили, читали, говорили або чули, і робить це доступним для пошуку. Наприклад, ви можете шукати «нотатки», і він покаже вам кожне згадування, де б це не було сказано.

ForgeAstro

ForgeAstro — це стартап зі створення роботів для видобутку астероїдів, щоб добувати цінні мінерали (золото, платину, залізо та інші) у космосі та повертати їх на землю. Якщо ця ідея буде успішною, ми матимемо достатньо рідкісних матеріалів для вирішення проблем екологічної енергії та електричних батарей.

Shield AI

Shield AI створює пілотів зі штучним інтелектом, щоб літаки, дрони та кораблі могли працювати автономно без GPS, засобів зв’язку чи людини-пілота. Подібно до людини-пілота, штучний інтелект Shield AI зчитує та реагує на поле бою, і йому не потрібні попередні знання для прийняття рішень.

Runway

Runway — це інструмент для створення контенту. Ви можете редагувати та створювати вміст (зображення та відео) за лічені хвилини. Він використовує прогрес AI (а саме перетворення тексту у відео та текст у зображення) і комп’ютерної графіки, щоб полегшити цю роботу.

AdeptAILabs

AdeptAILabs створює інфраструктуру зі штучним інтелектом, щоб надати вам AI помічника для автоматизації роботи. Його новою моделлю є ACT-1, яка вміє використовувати будь-яке програмне забезпечення. Наприклад, ви можете попросити його заповнити таблиці Google, запустити Salesforce CRM тощо.

Whisper

Whisper — це слуховий апарат. Він використовує штучний інтелект, щоб навчатися та адаптуватися до різних ситуацій зі слухом, як-от галасливий торговий ринок або сімейні збори. Whisper забезпечує регулярне оновлення програмного забезпечення, що включають як нові функції, так і оновлення обробки звуку.

FarmWise

У FarmWise створюють роботи-трактори для видалення бур’янів. Роботи використовують штучний інтелект, щоб відрізнити салат від бур’янів, а потім викорчовують бур’яни без використання хімікатів, зменшуючи потреби в робочій силі.

insitro

insitro — це платформа для відкриття та розробки ліків. Стартап використовує ML для створення високоякісних даних та їх інтерпретації, щоб визначити, які шляхи приведуть до успішних ліків. Це робить пошук ліків проти рідкісних захворювань швидшим, дешевшим і успішнішим.

AMP Robotics

AMP Robotics використовує штучний інтелект для відновлення пластику, картону, картону та інших типів упаковки зі складних відходів. Також компанія автоматизує процес переробки, щоб допомогти компаніям використовувати їх як сировину.

Crone AI

Crone AI допомагає вам отримати наставництво від найбільших умів, мертвих чи живих. Стартап навчив свій AI найкращим у світі порадам, які допоможуть вам здійснити задумане. А потім він об’єднує вас із людьми-наставниками для отримання зворотного зв’язку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук