Рахунки для сплати ЄП та ЄСВ не змінилися. Вони лишаться ті самі, що й у 2022 році

Рахунки для сплати єдиного соціального внеску та податкових платежів в 2023 році залишаться такими ж, що і у 2022 році. Про це повідомили в Державній податковій службі. Це означає, що платники податків можуть продовжувати сплачувати єдиний податок та ЄСВ за старими рахунками.

«Кожного року з першого січня наша податкова, разом з казначейством, створюють новорічні квести, оновлюючи бюджетні рахунки (рік новий, а рахунки старі – це нудно). Тому, з 1 січня деякі рахунки для сплати до бюджету були оновлені (які саме рахунки були змінені, податкова не оголошує). Але, «Таксер» слідкує за поточним станом оновлення рахунків, на підставі офіційної інформації. Поки що, станом на 4 січня, можемо сказати, що рахунки для сплати ЄСВ не змінилися (така інформація в реєстрах податкової), – підтвердив старший юрист податкового сервісу «Таксер» Юрій Крюков.

Інформацію щодо оновлення інших бюджетних рахунків ми уточнюємо та, як тільки буде підтвердження рахунків —  змінимо дані у наших реквізитах сервісу».

Які рахунки змінились

3 січня 2023 року Держказначейство опублікувало нові бюджетні рахунки. Як зазначається, вони починають діяти з 1 січня поточного місяця. Але по факту більшість рахунків не змінилися – відомство просто опублікувало такі самі реквізити, які були раніше. В ДПС наголосили, що оновились лише деякі бюджетні рахунки, зокрема для:

  • акцизного податку з сигарил (коди класифікації доходів бюджету 14020601, 14030601),
  • авансового внеску з податку на прибуток підприємств, що сплачується платниками податку, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі (код класифікації доходів бюджету 11021700),
  • сплати податків до бюджетів Криворізької міської територіальної громади, Кропивницької міської територіальної громади, Полтавської міської територіальної громади. При цьому реквізити бюджетних рахунків інших територіальних громад залишаються незмінними.

Як дізнатися актуальні рахунки для сплати

Інформація про актуальні реквізити рахунків для сплати податкових платежів та єдиного внеску розміщена в електронному кабінеті платників на вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів».

Також інформацію про актуальні рахунки можна знайти в особистому кабінеті платника в розділі «Стан розрахунків з бюджетом» (прокрутіть екран вправо до появи колонки «Реквізити» і натисніть на іконку із зображенням банківської картки).

Що буде, якщо я сплачу на застарілий бюджетний рахунок

Навіть якщо це станеться, ваші гроші не пропадуть – вони просто повернуться на той рахунок,з якого ви робили платіж. Платежі на податкові рахунки зараховуються зростаючим залишком, тому після заміни рахунків старий закривають, і прийом платежів на нього стає неможливим.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук