Чи варто дивитись серіал про геймдев Mythic Quest

У кінці 2022 та на початку 2023 року на Apple TV+ вийшов третій сезон комедійного серіалу про ігрових розробників Mythic Quest. В Україні він не надто відомий, тож аби виправити це, AIN.UA розповідає, що це за серіал та чи варто його дивитись.

Про що він

Mythic Quest — це назва вигаданої, популярної фентезі-гри MMORPG, над якою трудиться команда геймдевів на чолі з креативним директором гри Айеном Грімом. Цей персонаж, до речі, зовні нагадує екс-креативного директора Ubisoft Джейсона Ванденберга (а сам серіал знімають у партнерстві з Ubisoft), а також Брендона Бека, співзасновника Riot Games. Синематики гри можна побачити у серіалі багато разів, і часто це — шматки справжніх ігор, від Kingdom Come Deliverance і до Assassins Creed Odyssey.

Зображення з сайту IMDb

Сюжет стартує з того, що студія ось-ось випустить велике доповнення до гри, Raven’s Banquet, і саме з цього приводу ключові розробники ніяк не дійдуть згоди. «Ніяк не дійдуть згоди» — тобто, сваряться, ображаються, плетуть інтриги, підставляють та підтримують одне одного.

Головні персонажі серіалу — це власне ключові профі студії: креативний директор із комплексом деміурга, харизматична голова розробки, письменник-наративник, що отримав премію Nebula купу років тому, малолітній ігровий блогер з 10 млн підписників та мамою, що заважає стрімити, продюсер гри, що не може дати собі ради із креативною командою, та інші яскраві, творчі та трохи дивакуваті герої. А усі перипетії зав’язані на різні етапи та нюанси ігрової розробки, від ідеї і до релізу.

Зображення з сайту IMDb

Чи варто дивитись

Цей серіал — досить популярного жанру workplace sitcom (куди належать і «Бруклін99», і «Офіс», і «Клініка» та багато інших перлів). Він нагадує трохи розбавлену «Кремнієву долину.: та сама внутрішня «стартаперська» кухня, конфлікти та інтриги, чорний гумор з матюками на межі крінжу та ідеалізація відданості проекту. Але тут менше підприємницького драйву та сюжетних несподіванок.

Суб’єктивно Mythic Quest — слабший за «Долину», але смішний і легкий до перегляду серіал, який точно повеселить людей, що заробляють на життя, розробляючи ігри.

У нього також непогані рейтинги: 73 на Metacritic, 7,8 на IMDb, сприятливі рецензії в медіа та захоплені відгуки від людей з ігрової розробки. За словами однієї глядачки, що працює у геймдеві, «коли дивишся Mythic Quest, наче й не виходив з роботи».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук