Microsoft дасть працівникам необмежену відпустку. Поки лише в США

Microsoft заявила, що змінює політику відпусток і надасть працівникам необмежену відпустку. Подібна система вже діє в LinkedIn, який також належить Microsoft. Як повідомляє The Verge, зміни почнуть діяти 16 січня і стосуватимуться лише штатних працівників у США.

Як буде працювати необмежена відпустка?

  • Зміни в політиці компанії починають діяти з 16 січня. А це означає, що навіть новим співробітникам Microsoft більше не потрібно відпрацьовувати якийсь мінімальний термін, щоб отримати відпустку.
  • Разом з необмеженими відпустками Microsoft, як і раніше, залишає за співробітниками 10 корпоративних відпусток на рік, лікарняні дні та відгули, у тому числі через втрату близьких людей або пов’язані з виконанням обов’язків присяжних.
  • Ті працівники, у яких залишився невикористаний залишок відпустки (ще за старою системою, коли дні відпустки потрібно було накопичувати), отримають одноразову виплату у квітні 2023 року.
  • Контрактні працівники Microsoft, а також штатні співробітники за межами США не отримують необмежену відпустку. Компанія пояснює це федеральними законами та законами штату про зарплату та години роботи, а також особливостями законодавства різних країн.

Чому це цікаво?

Microsoft, звичайно, не перша велика технологічна компанія, яка прийняла необмежену відпустку. Salesforce, LinkedIn, що належить Microsoft, Oracle і Netflix пропонують однакову політику необмеженої відпустки для співробітників. 

Проте ці зміни в політиці показують новий курс Microsoft щодо більш дбайливого ставлення до співробітників. До цього компанія дозволила більшій кількості людей постійно працювати з дому, а ще раніше, в розпал пандемії, виплатила бонус в розмірі $1500 всім співробітникам.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук