Intel скорочує не лише команду, а й зарплати тих, хто залишається

Компанія Intel повідомила співробітників, що вона різко скорочує зарплату частині із них. Таке рішення прийняли через низькі результати щодо доходу в останньому фінансовому звіті, пише OregonLive.

  • З 1 березня компанія скоротить базову оплату праці для співробітників вище середньої ланки щонайменше на 5%. 
  • Віцепрезиденти отримають скорочення на 10%, керівники вищої ланки будуть скорочені на 15%, а генеральний директор Пет Гелсінгер втратить 25% зарплати.
  • Погодинним працівникам не скорочують зарплату, а річні бонуси залишаться.
  • Також компанія призупиняє виплату бонусів. Зокрема відмовляється від квартальних бонусів за участь та скоротить виплати за пенсійним планом.

«Ці зміни покликані більш суттєво вплинути на наше керівництво та допоможуть підтримати інвестиції та загальну робочу силу, необхідну для прискорення трансформації», — сказав представник Intel Вілл Мосс у письмовій заяві.

Чому це цікаво?

Низькі фінансові результати Intel можуть змусити компанію зменшити свої квартальні дивіденди, що може спровокувати серйозний розпродаж акцій. Скорочення оплати праці співробітників може допомогти зміцнити фінанси Intel без нових звільнень, але це також може підштовхнути працівників залишити компанію. Компенсація на основі акцій становить важливу частину загального пакета заробітної плати в компанії.

Intel втратила першу позицію в галузі за останні кілька років після низки виробничих провалів. Компанія зобов’язалася витратити мільярди доларів на нові заводи в Арізоні, Огайо та Європі та каже, що прискорила впровадження нових поколінь своїх мікросхем.

Але конкурентна компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. продовжує досягати успіхів, і багато інших компаній, що займаються виробництвом мікросхем, серед яких AMD і NVIDIA, укладають контракт із TSMC на виробництво. Це дозволило їм забрати частку ринку в Intel.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук