Одне з ключових завдань сайту будь-якого бізнесу – дати відповідь на базові питання споживача. А від наповнюваності сайту також компанії також залежить те, чи стане людина вашим постійним клієнтом.

Про це пише видання Entrepreneur Engine й виділяє п’ять чинників, про які потрібно пам’ятати, перш ніж наповнювати сайт вашого закладу контентом. 

Локація та контактна інформація

  • Одним з головних правил для всього наповнення сайту є точна та актуальна інформація. 
  • Адреса, контакти й інші варіанти зв’язку із закладом, графік роботи – це база, яка повинна бути на кожному сайті. 
  • Дані мають знаходитися на видному місці. 
  • Крім цього, варто перевірити, чи правильно Google відкриває посилання на карту.

Меню

Згідно з дослідженням, близько 80% відвідувачів закладу, перш ніж відвідати ресторан чи замовити їжу, знайомляться з меню на сайті. Варто дотримуватися таких порад щодо його розміщення й наповнення, зокрема:

  • меню має знаходитися на видному місці: найкраще – на головній сторінці сайту;
  • не використовуйте pdf файл: такий формат ускладнить клієнту процес ознайомлення з ним;
  • найкраще працює візуалізація: фото повинні бути якісні, а описи до страв зрозумілі та привабливі;
  • будьте проактивними: не багато закладів додають детальну інформацію про поживність продуктів, які входять до страви. Це зіграє на користь.

 Відгуки клієнтів

  • Автори матеріалу наголошують: якщо діджитал дозволяє клієнтам ознайомитися з відгуками інших відвідувачів, то це абсолютна необхідність для бізнесу. 
  • Важливо надати зручний доступ до цього розділу клієнтів й уникнути переходу на третю сторінку браузера. Їх можна розмістити поруч з функцією, де одразу є можливість замовити їжу.

Онлайн замовлення

  • Оформлюючи сайт, ретельно обдумайте можливість замовлення їжі онлайн. Для цього вивчіть свою аудиторію та проведіть аналіз того, як часто відвідувачі використовують таку функцію. 
  • Якщо клієнт вирішив замовити страву з собою, він це має зробити в кілька кліків. Також додайте опції для вибору кількості чи об’єму страви тощо. 

Якісний дизайн

Вcе наповнення сайту повинне бути оформлене в професійний дизайн. Зокрема, приділіть увагу таким пунктам:

  • дизайн має бути орієнтований на декілька форматів: мобільний, комп’ютерний.
  • якісна візуальна наповненість: фото приміщення, страв, команди та відвідувачів, також додайте відео, щоб клієнт міг відчути атмосферу закладу;
  • зручність у використанні для будь-якої категорії людей та легкий для взаємодії.