Одне з ключових завдань сайту будь-якого бізнесу – дати відповідь на базові питання споживача. А від наповнюваності сайту також компанії також залежить те, чи стане людина вашим постійним клієнтом.
Про це пише видання Entrepreneur Engine й виділяє п’ять чинників, про які потрібно пам’ятати, перш ніж наповнювати сайт вашого закладу контентом.
Локація та контактна інформація
- Одним з головних правил для всього наповнення сайту є точна та актуальна інформація.
- Адреса, контакти й інші варіанти зв’язку із закладом, графік роботи – це база, яка повинна бути на кожному сайті.
- Дані мають знаходитися на видному місці.
- Крім цього, варто перевірити, чи правильно Google відкриває посилання на карту.
Меню
Згідно з дослідженням, близько 80% відвідувачів закладу, перш ніж відвідати ресторан чи замовити їжу, знайомляться з меню на сайті. Варто дотримуватися таких порад щодо його розміщення й наповнення, зокрема:
- меню має знаходитися на видному місці: найкраще – на головній сторінці сайту;
- не використовуйте pdf файл: такий формат ускладнить клієнту процес ознайомлення з ним;
- найкраще працює візуалізація: фото повинні бути якісні, а описи до страв зрозумілі та привабливі;
- будьте проактивними: не багато закладів додають детальну інформацію про поживність продуктів, які входять до страви. Це зіграє на користь.
Відгуки клієнтів
- Автори матеріалу наголошують: якщо діджитал дозволяє клієнтам ознайомитися з відгуками інших відвідувачів, то це абсолютна необхідність для бізнесу.
- Важливо надати зручний доступ до цього розділу клієнтів й уникнути переходу на третю сторінку браузера. Їх можна розмістити поруч з функцією, де одразу є можливість замовити їжу.
Онлайн замовлення
- Оформлюючи сайт, ретельно обдумайте можливість замовлення їжі онлайн. Для цього вивчіть свою аудиторію та проведіть аналіз того, як часто відвідувачі використовують таку функцію.
- Якщо клієнт вирішив замовити страву з собою, він це має зробити в кілька кліків. Також додайте опції для вибору кількості чи об’єму страви тощо.
Якісний дизайн
Вcе наповнення сайту повинне бути оформлене в професійний дизайн. Зокрема, приділіть увагу таким пунктам:
- дизайн має бути орієнтований на декілька форматів: мобільний, комп’ютерний.
- якісна візуальна наповненість: фото приміщення, страв, команди та відвідувачів, також додайте відео, щоб клієнт міг відчути атмосферу закладу;
- зручність у використанні для будь-якої категорії людей та легкий для взаємодії.