Жінки в IT зазвичай просять зарплату на 10-30% меншу: дослідження

Кандидати-жінки в середньому вказують у резюме зарплати на 10-30% менше, ніж чоловіки, згідно із даними сервісу Djinni. Про це повідомляє DOU.

  • Аналітики Djinni перевірили зарплати, які кожен кандидат (жінки та чоловіки) зазначали у своїх профілях на момент початку переговорів про найм. Усього проаналізували майже 6000 наймів за останні пів року. Різниця у зарплатних очікуваннях для спеціалістів-жінок та чоловіків помітна для всіх категорій досвіду: джуніорів, мідлів та синіорів.

«Лише 27% найнятих спеціалістів — жінки (у пошуку жінок 38%). Серед найнятих девелоперів жінок — лише 5-15%, і ця частка зменшується зі зростанням досвіду. Медіанна зарплата жінок-розробниць на синійорних позиціях — $4500, чоловіків — $5000. У вибірці немає девопсів, тому що найнятих жінок-девопсів — одиниці, а з 5+ роками досвіду взагалі немає», — йдеться у дослідженні.

Для менеджерських посад ситуація — подібна, чим вищий досвід, тим менше жінок. Також чоловіки на позиції senior project manager заробляють в середньому $4000, тоді як жінки — $3000.

Дані Djinni

Найбільша частка жінок, за даними Djinni, у категоріях HR i Recruitement (аж 87%). У цих професіях жінки з 5 роками досвіду навіть можуть заробляти більше, ніж чоловіки. Але синіори-чоловіки в цих категоріях мають в середньому зарплати на $200 більші.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук