Cyren оголосила про свою ліквідацію, так і не розрахувавшись з українською командою

ІТ-компанія Cyren, яка ще на початку лютого повідомила, про скорочення до 30 українських фахівців (без завчасного попередження і без виплати за 40+ днів) оголосила про свою ліквідацію. Як повідомляє DOU, колишні співробітники стверджують, що з ними так і не розрахувалися за всі відпрацьовані дні.

Ліквідація та делістинг компанії

Компанію Cyren (ex-Commtouch) заснували в Ізраїлі 1991 року, вона спеціалізується на кібербезпеці, має штаб-квартиру в Макліні, штат Вірджинія. У Cyren працювали понад 200 спеціалістів. Орієнтовно 30 із них — в українській команді.

1 лютого ІТ-компанія Cyren повідомила, що скорочує значну частину співробітників та розглядає варіант повної ліквідації. А вже 22 та 23 лютого компанія повідомила про ліквідацію та делістинг з фондової біржі Nasdaq.

«Cyren має намір відкрити процедуру добровільного банкрутства в Ізраїлі шляхом подання заяви про банкрутство до Окружного суду Тель-Авіва. Cyren також схвалила рішення своєї дочірньої компанії в США, Cyren, Inc про початок загальної переуступки на користь кредиторів та початок ліквідаційної процедури її дочірніми компаніями в Великобританії, Німеччині, та Ісландії відповідно до чинного законодавства цих юрисдикцій», — йдеться в прес-релізі компанії.

Cyren також тримала письмове повідомлення від Nasdaq, в якому повідомляється, що на основі перевірки Nasdaq і відповідно до Правил лістингу біржа вирішила вилучити акції компанії з лістингу.

Ситуація з українськими фахівцями

Ще 3 1 лютого стало відомо, що компанія не попередила свої українських співробітників про скорочення. Про своє звільнення вони дізналися 1 лютого, у той же день із ними розірвали контракти. Крім того, їм почали затримувати зарплату ще раніше, тож загальна заборгованість після звільнення навіть більша, ніж за один місяць, передбачений контрактом.

Нещодавно колишні співробітники Cyren з України повідомили, що компанія таки виплатила їм частину заборгованих грошей. За словами Даніеля Чаґа, який працював в Cyren із 2019 року на позиції Incident Manager, це сталося завдяки публічному розголосу й краудфандинговій кампанії.

«Нам вдалося домогтися виплат хоча б за січень для українських співробітників. 14 лютого заплатили більшості з нас. Але за додатково відпрацьовані 10 днів так і не розрахувалися. Як і за лютий, коли нас поставили перед фактом, що скорочують. Але вже хоч щось», — розповів Даніель.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук