Китай планує запустити 13 000 супутників, змагаючись із Starlink

Китай планує побудувати величезну супутникову мережу на навколоземній орбіті, щоб надавати інтернет-послуги користувачам у всьому світі та перемогти конкуренцію із Starlink Ілона Маска. Про це повідомляє видання South China Morning Post.

  • Проект отримав кодову назву GW, однак що означають ці букви, незрозуміло.
  • Сузір’я GW включатиме 12 992 супутники, що належать нещодавно створеній China Satellite Network Group Co.
  • Графік запуску цих супутників залишається невідомим, але їх кількість буде відповідати масштабу запланованої мережі SpaceX із понад 12 000 супутників до 2027 року.

Чому це цікаво?

Китайські супутники можуть бути розміщені на орбітах, куди угруповання Starlink ще не запускалися. За даними SpaceX, очікується, що мережа Starlink, яка зараз нараховує понад 3000 супутників на орбіті, з часом збільшиться до понад 40 000 супутників.

За словами керівників China Satellite Network потужності космічного спостереження та оборони Китаю не можуть впоратися з такою кількістю супутників. До того ж супутники Starlink можуть отримувати дані від Міністерства оборони США для планування або координації своїх позицій, і вони оснащені датчиками спостереження для моніторингу космічного середовища. Тому Китай планує створити більш потужні радарні системи на базі нової технології для ідентифікації та відстеження супутників Starlink.

Українські військові ефективно використовували сервіси Starlink проти російських військ. З початку війни китайські військові дослідники неодноразово закликали до розробки можливостей для знищення Starlink у разі необхідності.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук