5 застосунків, які допоможуть знайти зниклого за місцеперебуванням його телефону

Читати на RU

Сьогодні можливість відстежити місцеперебування телефонів рідних та близьких стала особливо актуальною. У ЗМІ та соцмережах з’являється дедалі більше повідомлень про зниклих, і найчастіше додзвонитися до цих людей є проблемою. Редакція AIN.UA публікує добірку сервісів та застосунків, які допоможуть знайти зниклу людину за геолокаційними даними, що передаються за GPS- або Wi-Fi-з’єднанням.

Є кілька типів застосунків для пошуку зниклих за місцеперебуванням телефону. По-перше, це спеціальні сервіси від українських операторів стільникового зв’язку, за допомогою яких довірені люди, призначені абонентом, можуть відстежити актуальне розташування телефону. Також є чимало спеціальних застосунків, розроблених як великими технологічними компаніями, так і ентузіастами.


У 2021 році, через 7 років після написання цього тексту, редакція AIN.UA вирішила його оновити. З моменту виходу матеріалу багато що змінилося: «МТС» тепер називається Vodafone, всі оператори запустили власні мобільні застосунки, а вартість тарифів зросла щонайменше втричі. Ми додали до тексту свіжі умови використання «п’яти застосунків, що дають змогу знайти зниклого за місцеперебуванням його телефону».


«Маячок» від «Київстар»

найти пропавшего-1
Зображення: «Київстар»

Це платна послуга вартістю 2,13 грн за один запит, яка працює навіть без підключення до мобільного інтернету. Ви зможете знайти зниклого та побачити, де зараз ваша близька людина, на карті з комп’ютера та отримувати інформацію про її місцеперебування за SMS, ММС або емейл.

  • Щоб отримати можливість відстежувати місцеперебування члена вашої родини, друга або знайомого, треба активувати послугу, набравши *147*1*4*380[номер]#.
  • Щоб скористатися послугою, необхідно додати телефонні номери абонентів, розташування яких потрібно визначати, до віртуального списку (до 10 абонентів), надіславши запит. Вони мають протягом 15 хв надіслати відповідь з текстом ТАК (дозволити постійно)/НІ (не дозволити).
  • Після того, як ви отримаєте підтвердження від цих абонентів, ви зможете надсилати запити на визначення їхнього місцеперебування.
  • Отримавши підтвердження, ви зможете на запит (*147*1*1*380[номер]#) дізнаватися про місцеперебування абонента.
  • Вимкнути послугу можна за допомогою комбінації *147*1*5*380[номер]#.

«ЗнайДе» від Vodafone

найти пропавшего-2
Зображення: Vodafone

Ця послуга працює за таким самим принципом, що й «Маячок» від «Київстар». Вартість надсилання SMS із запитом становить від 0,25 грн. Перші 5 днів користування послугою — безплатно. Послугою можна користуватися як через інтернет, так і з мобільного телефону через SMS на номер 7005.

Зображення: Vodafone

Щоб знайти зниклого або відстежити місцеперебування ваших близьких, слід надіслати SMS на номер 7005 з текстом ДОДАТИ <номер телефону> <ім’я>. Наприклад: ДОДАТИ 0501111111 Надія. На номер абонента, який ви додаєте до списку, прийде SMS-повідомлення із запитом на дозвіл позиціювання. Щоб дозволити визначення місця перебування, ця особа має надіслати SMS-повідомлення на номер 7003 з текстом ТАК <номер телефону>. Для заборони — з текстом НІ <номер телефону>.

Цей варіант, як і послуга «Київстар», має лише один недолік: місце перебування власника номера визначається за GPS, і похибка може становити від кількох десятків до кількох сотень метрів залежно від місцевості та кількості веж стільникового зв’язку. Однак у місті ця похибка невелика.

Застосунок Family Locator

найти пропавшего-4
Зображення: Family Locator

Цей застосунок може відстежувати місцеперебування членів сім’ї, знайомих і друзів у режимі реального часу. Програма підходить як для iOS, так і для Android. Щоправда, 1 тиждень використання коштуватиме в $11,99.

Крім відомостей про місцеперебування, можна також переглянути історію переміщень, налаштувати повідомлення, які будуть приходити, коли людина приїде до певного місця або залишить, а також надсилати та отримувати екстрені оповіщення SOS. Також у Sygic Family є вбудована система обміну повідомленнями між членами сім’ї.

Як знайти зниклого власникам Android
Сервіс Find My Device

найти пропавшего-5
Зображення: Android Authority

Раніше цей сервіс називався Android Device Manager, а про те, як він працює, AIN.UA, писав раніше. У 2017 році Google здійснив редизайн, і відтоді сервіс називається Find My Device. З його допомогою можна не лише відстежити розташування смартфонів і планшетів на цій платформі, а й дистанційно блокувати їх. Маючи доступ до облікового запису Google, ваша довірена особа зможе подивитися на карті, де ви перебуваєте. Для цього їй знадобиться комп’ютер з підключенням до інтернету.

На карті відобразиться місцевість, в якій перебуває підключений пристрій, час надходження цієї інформації, а також адреса, в радіусі якої знайдено гаджет.

Як знайти зниклого власникам Apple

Застосунок «Локатор»

найти пропавшего-6

Можливість пошуку пристроїв мають і власники Apple. Безплатний застосунок «Локатор» дає змогу визначити місцеперебування всіх ваших пристроїв на платформі iOS, побачити локації на карті й навіть отримати маршрут, яким можна їх відшукати. Також програма повідомить рівень заряду гаджета, який шукають. Застосунок підтримує російську та українську мови.

Для доступу до інформації вашим близьким потрібен пароль від вашого облікового запису в iCloud. Недоліком цього сервісу (як і в Find My Device) можна вважати те, що дані про місцеперебування надсилаються інтернетом через підключення по Wi-Fi або через мобільний інтернет. У місцях, де немає доступу до мережі, визначити місцеперебування не вдасться.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук