У Reface тепер одразу два нові спів-CEO. Чим викликана така зміна

1

В компанії Reface вдруге за останні два роки змінився CEO. Цього разу в компанії повідомили, що мають одразу двох нових керівників — ними стали Іван Алцибєєв та Антон Воловик, попередньо CPO та COO відповідно. Дмитро Швець, що займав цю роль з лютого 2021 року, залишає посаду та йде з компанії. Редакція AIN.UA дізналась, як зараз живе компанія та чому обрали підхід з двома керівниками.

Іван Алцибєєв, Дмитро Швець та Антон Воловик. Фото: Reface.

Екс-CEO

Як повідомила компанія, Дмитро Швець йде за власним бажанням, щоб сфокусуватися на особистих проектах і допомозі новим українським AI/ML-продуктам залучити інвестиції та західну експертизу. В Reface також розповіли, що саме повномасштабне вторгнення у 2022-у стало підгрунтям для переоцінки особистих пріоритетів. При цьому Швець залишається співзасновником, акціонером і радником нових спів-СЕО зі стратегічних питань.

На запитання AIN.UA чи повʼязаний відхід Швеця із кризою в листопаді 2021-го, коли в Reface звільнили за різними даними від 18 до 40 відсотків команди (в компанії наголошують на цифрі у 18%), зараз відповіли, що ці процеси не повʼязані:

Оптимізація 2021-го не має стосунку до зміни керівництва зараз — Діма за 4 роки (2 роки з яких – у ролі СЕО) разом із командою провів компанію крізь і блискавичні, і турбулентні періоди, та йде з позиції в момент, коли компанія має всі передумови для подальшого зростання.

В Reface також додали, що оптимізація штату листопаду 2021 року допомогла збалансувати команду за рівнем сіньйорності, прискорити процеси та в довгостроковій перспективі збільшити фінансову стабільність компанії (runway) і в подальшому стати прибутковими, незважаючи на повномасштабне вторгнення та глобальний економічний спад.

Два нових CEO

Два нових спів-керівника — Іван Алцибєєв та Антон Воловик. Ось що в компанії відповіли на питання, чому обрали саме таку модель керування:

Track record спільної роботи Антона та Івана на позиціях СОО та СРО допоміг привести компанію туди, де ми зараз. Завдяки ініціативам Антона, Reface трансформувалася у більш зрілу організацію, з чіткою стратегією, цілями, покращеними операційними процесами та успішними фінансовими показниками (тут у пригоді стає Гарвардська освіта Антона та досвід у BCG та інвестиційних фондах). Іван ще у 2020 працював над створенням застосунку і бренду Reface, які зробили компанію відомою, а минулого року керував запуском нових продуктів Revive та Мемомет.

В компанії також додають, що реалізація нової мультипродуктової стратегії передбачає складну операційну діяльність і створення нових продуктів та технологій. Ці напрями потребують різних стилів менеджменту. Тому сетап із двох менеджерів із компліментарними управлінським досвідом і навичками: креативно-продуктові підходи Івана та стратегічно-операційне мислення Антона — оптимальне поєднання для досягнення амбітних цілей компанії на цьому етапі. Про таку ж систему у 2023 році вже заявила компанія Netflix.

Як справи у Reface?

За інформацією AIN.UA, у Reface на початку 22-го готувався новий інвестиційний раунд. В компанії цю інформацію підтвердили. Проте, за словами представників компанії, станом на зараз не потребують залучення додаткових інвестицій:

Компанія генерує достатній грошовий потік для інвестування у нові продукти та технології, а також має необхідний доступ до партнерів та нетворку від наявних інвесторів

Також в компанії відмітили, що протягом 2022 року взяли на роботу 35 нових співробітників і зараз їх команда складає 187 людей. Також на запит AIN.UA в Reface розповіли, як пройшов останній рік:

  • Компанія операційно прибуткова та у 2022 році в 2,5 рази перевершила прогнозований дохід. А січень 2023 став рекордним за останні 12 місяців.
  • Застосунок Reface завантажили 70 млн користувачів минулого року, зараз — 250 млн завантажень.
  • Запустили новий продукт Revive, який зараз приносить близько 30% прибутку компанії і в категорії entertainment має 40% retention на 7 день, порівняно із 10% медіаною.
  • Запустили продукт для створення проукраїнських мемів, Memomet.
Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук