На заході поширюється теорія змови про те, що в Україні насправді немає ніякої війни

2

До річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну в на заході почали набирати популярність теорії змови, які стверджують, що насправді ніякої війни немає, а всі кадри бойових дій — це просто містифікація, яку створюють західні ЗМІ та уряди.

Як повідомляє BBC, головним доказом прихильників цієї теорії є «відсутність кадрів війни», повне ігнорування таких кадрів та відсутність жодних пояснень, навіщо комусь потрібна така «містифікація».

«Фейкове» руйнування багатоповерхівки в Києві

https://twitter.com/TimLajoie3/status/1629205173569482753

На другий день після початку вторгнення росії світ облетіли кадри багатоповерхового житлового будинку в Києві з величезною дірою в ньому після влучення ракети. Тоді світ ще не звик до того факту, що росія постійно обстрілює житлові будинки, школи та лікарні, тож журналісти з усього світу детально висвітлювали наслідки руйнувань з місця інциденту.

За рік, 23 лютого 2023 року київська влада повідомила про повне відновлення 11 пошкоджених обстрілами багатоповерхівок. Звісно нові фото, з вже відремонтованим будинком, також почали ширитися в мережі, як ілюстрація незламності українського народу.

Проте для конспірологів такі зображення стали лише доказом того, що або будинок ніколи не був пошкодженим, або що вся війна є обманом. Головним аргументом стала думка про те, що «неможливо відновити будівлю під час конфлікту, що триває».

«Двійник» Зеленського

Новий виток конспірологічних теорій почався після неанонсованого візиту президента США Джо Байдена до Києва. Західні конспірологи на пару з російськими пропагандистами почали заявляти, нібито на відео випадково потрапив двійник президента України Володимира Зеленського.

«Двійник, у нього двійник! Ахахаха, Господи, я навіть не повірив спочатку! Навіть поліз перевіряти на офіційний ютуб-канал українського уряду. Двійник катається із Зеленським постійно, а іноді й замість нього. Ось вам і відповідь, як так вийшло, що Зеленський «героїчно їздив у Бахмут і Херсон», — написав один із російських блогерів.

Хоч українці навіть на такому поганому фото легко впізнають начальника Служби безпеки президента України Максима Донця, конспірологи знову побачили в цьому змову.

Архівний пост. Джерело archive

Поява двійника нібито підтверджує одразу безліч теорій, починаючи з того, що Зеленський втік ще на початку війни до історії про те, що його замінили на двійника, яким керує захід. Також це відео використовують конспірологи, які взагалі не вірять у війну. Хоча якщо війни не має, то незрозуміло навіщо президенту взагалі двійник.

Відсутність кадрів бойових дій

Основний аргумент конспірологів, які намагаються довести, що жодної війни в Україні насправді немає — це відсутність відеозаписів бойових дій.

«З кожною війною, яка тривала аж з В’єтнаму, преса була тісно пов’язана з військами, і є тисячі годин живого відеозапису. В Україні нічого. Ми не отримуємо жодного кадру, жодних детальних оновлень, жодних графіків, які б пояснювали, як йде війна, хто контролює яку землю тощо»

https://twitter.com/markito0171/status/1626486370263867392
Поклад відео безпосередньо з лінії фронту

При цьому жодне відео, стаття, супутниковий знімок чи інших доказ реальності російської агресії не може переконати прихильників теорії змови. Вони легко відкидають докази, називаючи це постановкою, містифікацією чи фейком.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук