Приховані функції Facebook, про які слід знати

Читати на RU

Понад мільярд людей щодня використовують Facebook, але далеко не всі знають, на що насправді здатний цей дружній сайт. Його постійно оновлюють, і ніхто, крім самих «богів фейсбуку», не встигає стежити за тим, як змінюються алгоритми соцмережі. Журналісти Time назвали приховані функції Facebook, завдяки яким ви завжди зможете контролювати цю гру.


2021 року редакція AIN.UA вирішила оновити цей текст. Ми додали нові інструкції до прихованих функцій Facebook, а також кілька нових можливостей, які компанія впровадила після редизайну у 2020-му.


Знайти найперше повідомлення

Вирушити в минуле можна й без нескінченного скролінгу стрічки повідомлень. Найпростіший спосіб знайти ваше перше повідомлення другові — це завантажити всі Facebook-дані. Приховані функції Facebook пропонують це зробити.

Для цього потрібно перейти в налаштування, вибрати «Ваша інформація на Facebook» і натиснути «Завантажити інформацію». На вкладці «Переглянути» додайте до запиту категорії даних, які потрібно вивантажити й натисніть «Створити файл».

функции Facebook-1

Пошук за листуванням

Найпростіше це робити в мобільному додатку Facebook Messenger. Відкрийте листування з потрібною людиною й натисніть її ім’я вгорі екрана. У розділі «Інші дії» виберіть «Шукати в листуванні». Тут можна вписати будь-яке слово або фразу, за якою треба здійснити пошук у діалозі.

Вимкнути повідомлення про прочитання

Намагаєтеся когось ігнорувати? Тоді ви очевидно не фанат повідомлень про прочитання — цього маленького напису «Seen», або «Переглянуто», який з’являється під повідомленням, коли ви натиснете на нього.

функции Facebook-2

Вимкнути повідомлення в самому Facebook не можна — такої опції не передбачено. Але є варіанти. Для Chrome можна встановити застосунок Facebook Unseen App. Також є Crossrider’s Chat Undetected, який працює не лише з Chrome, а й із Firefox та Internet Explorer. Також сповіщення про прочитання можна заблокувати в новій версії AdBlock Plus. Активувати цю функцію можна в налаштуваннях розширення. Однак Facebook не схвалює таких дій з боку користувача і попереджає про це у безпеці.

Приховати історію активності

У мобільному месенджері Facebook є ще одна категорія повідомлень, яка може не подобатися поборникам приватності в соцмережі. Це сповіщення про активність типу «Active 1m ago» або «Останні дії 1 хв».

функции Facebook-3

Щоби приховати статус «У мережі», перейдіть у повідомлення, клікніть на три крапки вгорі екрана й натисніть «Вимкнути статус «У мережі». Цікаво, що функції Facebook раніше не передбачали такої можливості.

Максимізувати приватність фотографій

Хочете дізнатися, що люди побачать першим, коли потраплять у ваш профіль? Для цього перейдіть у свій профіль і натисніть на зображення ока, а далі — «Подивитися як».

функции Facebook-3

Тепер ви дивитеся на свій профіль чужими очима. Ви могли помітити, що якщо вбити в пошук у Facebook «Фотографії Джон Доу», то ви побачите навіть ті його фото, які він приховав. А все тому, що він може бути позначений на фотографіях друзів з публічним доступом. І ви також.

Якщо ви позначені на фотографіях з публічним доступом або з налаштуваннями видимості  «Для друзів друзів», ваші фото можуть побачити незнайомі вам люди. Як дізнатися, які непристойні фотографії могли потрапити на загальний огляд? Зайдіть у «Світлини», а потім зверніть увагу на вкладку «Світлини з вами» і подивіться, які фото доступні всім, які лише друзям, а які — друзям друзів. Ви також можете переглянути фото, приховані з хроніки.

функции Facebook-4

Якщо ваш друг опублікував фотографію з вами з публічним доступом, ви можете приховати її зі своєї хроніки, вибравши відповідні опції в налаштуваннях конкретної світлини.

Перевірити спам

Ви могли не знати, але це так. Повідомлення, які ви отримуєте не від друзів, можуть потрапляти до прихованої поштової скриньки, яка, на думку більшості, є спам-фільтром для набридливих івентмеседжів. Щоб їх переглянути, зайдіть у повідомлення та перейдіть до вкладки «Інше», натиснувши на значок «трикрапки».

функции Facebook-5

Якщо у вас нудний вечір і зовсім нема чим зайнятися, покопирсайтеся в цій папці. Можливо, у ній ви знайдете щось цікаве. Або навіть своє кохання. Бо ж не за горами день Святого Валентина.

Пошук за профілем

Шукати пости за словом чи фразою можна в профілях людей, на сторінках компаній та групах. Для цього відкрийте необхідну сторінку й у шапці профілю натисніть на три крапки. Виберіть «Шукати» та впишіть необхідну фразу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук