Розробник за 4 дні створив AI-генератор логотипів та продав його за $65 000

Розробник з ніком Nico розповів у своєму Twitter історію створення сервісу MakeLogo.ai, який за допомогою генеративних нейромереж створював логотипи за запитом користувачів. Початкова розробка сервісу зайняла 4 дні, а через 3 місяці його вдалось продати з загальним прибутком $80 000. Редакція AIN.UA публікує переклад повної історії MakeLogo.ai зі слів його розробника.

Історія MakeLogo.ai

Грудень 2022, 20:40. Мені раптово спала на думку. Що, якби я створив програму для створення логотипів за допомогою AI? Я вже робив логотипи штучного інтелекту для своїх інших проектів, тож знав, як це зробити. Однак мені потрібно було підтвердити 2 гіпотези:

  • Чи можу я створювати логотипи автоматизованим способом?
  • Чи заплатили б люди за це?

Я вирішив зробити MVP за 48 годин, оскільки дедлайни — це та річ, яка запускаєте будь-що. Через 48 годин, 1 землетрус і 2 відключення електроенергії, у мене був готовий ненайкращий MVP. Під ненайкращим я маю на увазі статичну HTML-сторінку, пов’язану з Typeform для отримання платежу.

Я буквально генерував логотипи та надсилав їх електронною поштою. Жодної рамки, жодних вишуканих речей, лише текст і зображення. Я зробив кілька дописів у Твіттері та заробив кілька продажів завдяки цьому.

Продаж = Перевірка. Наступним кроком було створення автоматизованої версії, тож я зробив ще одне завдання: створити автоматизовану версію за 48 годин і запустити її на ProductHunt.

І все злетіло! Я запустив 11 грудня та отримав понад $1000 продажів, звання «Продукт дня» на ProductHunt та отримав купу підписників у Twitter. Тож я знав, що цей проект цікавить користувачів.

Однак це було далеко не ідеально. Багато логотипів потребували додаткового редагування або виявилися дивними, оскільки введення/підказки клієнтів були невдалими. Отже, я знову почав з нуля і зробив нову версію в січні. Нова версія пропонувала значно більше можливостей і кращі результати в цілому.

Я також продовжував публікувати дописи в Twitter. Щоразу, коли хтось запитував «над чим ти працюєш?» я відповів, вказуючи назву програми.

Продаж сервісу

З цього моменту я не дуже цікавився логотипом/дизайном, і я не мав технічних навичок для подальшого вдосконалення програми, тому я вирішив продати її в лютому. Сервіс з продажу та покупки стартапів Acquire зробив процес досить простим, я отримав кілька пропозицій і зрештою вибрав найкращу пропозицію. Потім я зробив передачу й ось ми тут.

Загалом додаток приніс $23 000 продажів і $15 000 прибутку. Отже, загалом це близько $80 000 (прибуток + продаж), що еквівалентно принаймні 5 рокам соціального страхування в тій країні, де я живу.

Майте на увазі, що це не моя перша спроба зайнятися підприємництвом. За останні 5 років я запустив близько 35 проектів, і більшість з них були повними провалами. Тільки з жовтня по грудень 2022 року я випустив 7 різних додатків.

Я ніколи не здавався. Я постійно з’являвся. Це гра з числами. Шанси проти вас, але в якийсь момент ви отримаєте щось.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук