NASA та Axiom Space представили нові скафандри для висадки на Місяць

NASA та Axiom Space представили останню версію скафандрів, які астронавти будуть носити на поверхні Місяця, куди їх має доправити місія Artemis III. Як повідомляє TechCrunch, сучасні скафандри значно вдосконалені, в порівняні з тими, які використовувались в далекому 1972 році, коли люди в останній раз відвідували Місяць.

Фото: Axiom Space

Новий скафандр Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), який був представлений сьогодні на фестивалі Moon 2 Mars у Космічному центрі Х’юстона, є прототипом, і повний парк тренувальних скафандрів буде доставлений до NASA до кінця цього літа. Крім того, реальні скафандри, на відміну від прототипу, будуть білими.

«Оскільки скафандр, який носять на Місяці, має бути білим, щоб відбивати тепло та захищати астронавтів від екстремально високих температур, наразі захисний шар використовується лише для показу, щоб розкрити власний дизайн костюма. Axiom Space співпрацювала з дизайнером костюмів Естер Маркіз із серіалу «For All Mankind», щоб створити цей спеціальний шар покриття з використанням логотипу Axiom Space і фірмових кольорів», — зазначають в Axiom Space.

Цей костюм призначений для тривалого жорсткого вакууму та небезпечних середовищ, але астронавти не будуть носити його весь час. Для них буде ще один костюм для роботи всередині корабля, який швидко заклеюється в разі розгерметизації корпусу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук